ביתי, מתכונים, קציצות

קציצות דגים בחמאת עגבניות

30 דקות הכנה | בינוני | כשר | 4 סועדים

דגים בחמאת עגבניות מתכון שהוא השראה מעמיחי בר המוכשר, אכלתי אצלו דגים שלמים והוא שם מלא מלא חמאה וואלה לא ידעתי שהשילוב של חמאה עם דג הוא כזה שילוב מעולה.

מצרכים:

  • 1 קילו דג לבן (דניס, לברק, מוסר ים, לוקוס, בורי, אמנון)

  • חופן נדיב של כוסברה קצוצה

  • קורט מלח

    הוסף לסל
  • 200 גרם חמאה

    הוסף לסל
  • 30-40 עגבניות שרי

  • 4 עגבניות מגי חתוכות לרבעים

  • 2 פלפלים ירוקים חריפים בשלמותם

  • 10 שיני שום שלמות

  • תימין

  • מרווה

  • מלח לפי טעם

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל
  • 4 כפות שמן זית

    הוסף לסל

אופן ההכנה:


1.במחבת או מגש נזלף שמן זית ונפזר קוביות חמאה (100 גרם)
2.נוסיף עגבניות שרי, פלפלים ירוקים חריפים, שיני שום, עגבניות מגי,תימין, מרווה, מלח ופלפל.
3.נבשל על אש בינונית עד שהעגבניות מתרככות ומוציאות מיץ נפלא.
4.בקערה נערבב את הדג הקצוץ יחד עם הכוסברה והמלח וניצור קציצות יפות ואיחידוצ בגודלן.
5.נניח את הקציצות על העגבניות, נפזר עוד 100 גרם קוביות חמאת לורפאק ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 12 דקות.
6.נגיש ונתענג.


בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *