דאשי הוא ציר בישול ואחד המרכיבים החשובים ביותר במטבח היפני. באופן מסורתי מכינים דאשי משני מרכיבים בלבד – אצות קומבו מיובשות ופתיתי דג בוניטו שעברו יבוש ועישון. שני המרכיבים מושרים במים חמים ולאחר הסינון מתקבל ציר דאשי. לדאשי טעם אומאמי מובהק, מליחות עדינה וטעם קל של עישון. הציר משמש כבסיס למאכלים רבים ומגוונים – מרקים, מנות מבושלות ובסיס לרטבים שונים. דאשי הוא אחד ממרכיבי הטעם המובהקים ביותר של המטבח היפני. בתחילת המאה ה-20 פותח הדאשינומוטו – פתיתי ציר דאשי מיובשים. כדי לקבל ציר דאשי מהיר כל שיש לעשות הוא להמיס את האבקה במים חמימים. כיום הדאשינומוטו נפוץ במטבח היפני הביתי והוא חומר גלם הכרחי בכל מזווה.
תכולה: 50 גרם | מחיר ל100 גרם: 39.8₪
כשרות: לא כשר
תוצרת: יפן
רכיבים: גלוקוז, מחק טעם (גלוטמט E621), מלח, אבקת בוניטו (טונה) 8.7%, תמצית בוניטו (טונה) 0.5%, מחזקי טעם E627, E631, תמצית שמרים
אלרגנים: מכיל דגים
על המותג:
Shimaya Dashi-no-moto היא חברה יפנית המוכרת על ידי המוצר היפני המסורתי "דאשי" המשמש כבסיס למגוון רחב של מאכלים יפנים. שימאיה היא אחת מהחברות המובילות בייצור דאשי ביפן ובעולם, הם מייצרים מגוון רחב של מוצרים דאשי ומקפידים על איכות גבוהה על מנת להבטיח טעם מעולה.
חוות דעת
אין עדיין חוות דעת.