30 דקות הכנה | קל | כשר | 6 סועדים
בואו אני אספר לכם משהו שאתם לא בטוח יודעים עליי, בגיל 21 היה לי רומן קצקצר עם ענף המסעדנות, עבדתי במסעדת התרנגול הכחול אומנם רק כמה חודשים אך כמה חודשים מלמדים מאוד!
אני הייתי בפס הקר והייתי אחראית בעיקר על הסלטים והדגים הנאים, אבל תמיד פזלתי לפס החם לראות מה מבשלים שם. אחת המנות האהובת עליי הייתה הריזוטו פטריות שלהם.
מההתבוננות הבנתי שיש כמה דברים חשובים לריזוטו מוצלח:
הראשון הוא אורז ריזוטו איטלקי וטוב, כזה שגרגירי האורז שלו נשארים בשלמותם בבישול ולא מתפרקים. (יש לי אחד את אחד הכי טובים בחנות).
שמנת מתוקה ושמנה- שזה הוא הסוד לטעם של מנת מסעדה.
ציר ירקות/ עוף/ בקר – כמובן שאין לכולם בשלוף וגם לא לי, לכן השתמשתי בציר ירקות מרוכז ומשובח מהחנות שלי שעירבבתי עם מים חמים.
והכי חשוב – סבלנות יש כאן מלאכת עירבוב של איזה 20 דקות אבל אז יוצאת לכם מנת ריזוטו חלומית!
את המתכון הכנתי בלי כמהין כי הבנות שלי פחות מתחברות אבל אתם בהחלט מוזמנים להוסיף ולשדרג את הריזוטו פי כמה עם קצת מחית כמהין ונגיעת שמן כמהין בסוף.
מצרכים:
אופן ההכנה:
1.במחבת רחבה ועמוקה עם שמן זית וחמאה נטגן את הפטריות הקצוצות למשך חצי דקה.
2.נוסיף שן שום ונטגן עוד חצי דקה.
3.נוסיף את האורז ונערבב עוד דקה.
4.נוסיף 2 כפיות מחית פטריות כמהין ונערבב.
5.בכלי נערבב מים חמים יחד עם ציר ירקות מרוכז.
6.נשפוך את הציר לאורז בהדרגה תוך כדי עירבוב לאט לאט עד שהאורז סופג את הנוזלים, נוסיף מלח, פלפל ואז שוב נמזוג 7.ציר ירקות, נמשיך למזוג נוזל תוך כדי עירבוב שוב ושוב עד שסיימנו למזוג 1 ליטר נוזל והאורז ספג את רוב הנוזלים.
8.נוסיף שמנת מתוקה, נערבב עד שהריזוטו סופג חצי מכמות הנוזל.
9.נוסיף פרמזן, נערבב טוב ונגיש לצלחת.
10.נזלף מעל האורז מעט שמן כמהין ונגיש.
בתאבון!
היי, הכנתי לפני כשבוע ויצא מעולה! רק שהאורז היה קשה אפילו מעבר מאלדנטה. כמה זמן בישול נדרש כדי שהאורז יצליח להתרכך מספיק?
את יכולה לבשל את האורז עד לאיזה מידת עשייה שאת אוהבת. פשוט להוסיף עוד נוזלים ולערבב כל הזמן, תטעמי תוך כדי וכשזה מגיע למידה הטובה עבורך תעצרי עם הוספת הנוזלים
הי
יש אפשרות להכין את הריזוטו פרווה?
כן אפשר עם שמנת צמחית
היי, האם ניצן להכין מראש(כמה שעות לפני) לערב חג שבועות?
כן בטח
חימום קצר לפני ההגשה