אסייתי, מתכונים

דאמפלינגס עוף

דאמפלינגס עוף

60 דקות הכנה | בינוני-קשה | כשר | 4-5 סועדים

דאמפלינגס עוף

דאמפלינגס, כיסונים מאודים או דים סאם אתם יכולים לקרוא לזה איך שאתם רוצים, אם יש דבר שאני הכי הכי אוהבת לאכול זה כיסונים מאודים, תוסיפו להם רוטב חריף חמוץ מלוח והביס הוא חלום! הפעם עליתי על מתכון מדוייק וקל הכנה לבצק דאמפלינגס. לבצק החלטתי להשתמש בקמח פסטה בהמלצת חברה מוכשרת ששמה נטע לויה (יש לה בלוג אוכל מרשים ביותר ממליצה לכם להיכנס) הבצק יוצר גמיש הרבה יותר, הוא נוח מאוד לעבודה, וניתן לרדד אותו לדקות מקסימלית בגלל גמישותו. את הבצק אפשר לרדד במערוך ואפשר לרדד במכונת פסטה מה שנוח לכם.

מצרכים לבצק:

  • 260 גרם קמח פסטה

    הוסף לסל
  • 150 מ"ל מים פושרים

  • 1 כפית מלח

מצרכים למילוי עוף:

  • 500 גרם עוף טחון

  • 1 גזר מגורד בפומפיה

  • 1 כרישה קצוצה דק

  • 2 בצל ירוק קצוץ דק

  • 2 שיני שום כתושות

  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

  • 1 כף סויה

    הוסף לסל
  • 1 כף רוטב דגים

    הוסף לסל
  • 1 כף סוכר

  • 1 כפית שמן שומשום

    הוסף לסל

מצרכים למתבל:

אופן ההכנה :

  1. בקערה נערבב קמח ומלח לאיחוד.
  2. נוסיף את המים הפושרים ונלוש את הבצק למשך 10 דקות עד שיוצא בצק חלק ואחיד (מומלץ ללוש בידיים מדובר בבצק קטן).
  3. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונניח בצד למנוחה.
  4. בקערה נערבב את כל מרכיבי המילוי עוף.
  5. נחלק את הבצק ל2, נקמח את משטח העבודה ונתחיל לרדד עד לעובי הכי דק ששאפשר, ניתן להשתמש במערוך וניתן להשתמש במכונת פסטה .
  6. בעזרת רינג או כוס נקרוץ עיגולים בקוטר של 7 ס”מ .
  7. נכין ערימת דפי דאמפלינגס, שימו לב חשוב מאוד! לקמח טוב טוב בין דף לדף אחרת כל העירמה תידבק ותהפוך לגוש בצק אחד ותאמינו לי זה מאוד מבאס כשזה קורה.
  8. במרכז כל דף דאמפלינגס נניח 2 כפיות מהמילוי עוף וניצור מין קערה בעזרת הידיים ונתחיל לקפל מסביב – סרטון הסבר לקיפול תוכלו לראות בעמוד האינסטגרם שלי . לינק לסרטון קיפול דאמפלינגס
  9. נניח כל כיסון בתבנית עם נייר אפייה כשהוא מכוסה במגבת בזמן שמכינים את השאר כדי שלא יתייבשו.
  10. את הדאמפלינגס אפשר לאדות מיד, אפשר לשמור במקרר כמובן בתבנית סוגרה בניילון נצמד וניתן להקפיא – אם הלכתם על הקפאה חשוב מאוד להקפיא אותם כל עוד הם על תבנית ובמרחק אחד מהשני, לאחר חצי שעה של הקפאה רק אז אפשר להוציא אותם כשהם חצי קפואים ולהעביר אותם לקופסה סגורה או שקית וואקום, הפעולה הזאת מונעת מהם להידבק אחד לשני ולהפוך לגוש אחד . וכשתרצו להכין אותם פשוט תוציאו מהמקפיא חצי שעה עד שעה לפני האידוי.
  11. בסלסלת אידוי/סטימר נניח נייר אפייה בתחתית ונחתוך חריצים קטנים .
  12. נניח על הנייר אפיה את הדאמפלינגס במרחקים קטנים אחד מהשני .
  13. נניח את הסטימר על סיר עם מים רותחים, נסגור עם מכסה ונאדה על אש בינונית למשך 10 דקות.
  14. בקערה נערבב את כל מרכיבי המטבל.
  15. נגיש את הדאמפלינגס בצלחת, נמזוג בנדיבות מהמטבל על כל הכיסונים , נפזר פוריקקה גומה ובצל ירוק ונתענג.

בתאבון!

29 thoughts on “דאמפלינגס עוף

  1. נועה אגבבה הגיב:

    היי יש אפשרות להשתמש בעלי גיוזה במקום להכין את הבצק ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  2. ענת הגיב:

    האם. אפשר להשתמש בקמח אחר ? אין לי קמח פסטה

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר קמח לבן רק שימי לב לא לרדד דק מידי את הבצק שלא יקרע

      1. מיכל הגיב:

        ומה לגבי קמח פיצה? יכול לעבוד?

        1. Elita Ofek הגיב:

          לא ניסיתי לכן לא יכולה להגיד.עובד עם קמח לבן ועם קמח פסטה

  3. מיכל הגיב:

    האם קמח פיצה גם יכול להתאים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      קמח לבן, או קמח פסטה

  4. הילה הגיב:

    אין את הממרח צילי במלאי מה לשים במקום

    1. Elita Ofek הגיב:

      שמן צ’ילי

  5. שובל הגיב:

    כמה חתיכות יוצאות מהכמות הזאת?

    1. Elita Ofek הגיב:

      מספיק ל4-5 סועדים כמו שרשום

  6. ליאור הגיב:

    במה כדאי למלא את הדמפלינגס אם אני רוצה לעשות אותם צמחוניים ושלא יאבדו מהנפח אחרי האידוי?

    1. Elita Ofek הגיב:

      מתכון לדאמפלינגס צמחוני יעלה בהמשך

  7. הילה הגיב:

    היי, אפשר לעשות גם עם בשר? כל השאר רגיל?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא נסיתי עם בקר לכן לא יכולה להמליץ לך

  8. הילה הגיב:

    כמה זמן אפשר לשמור במקרר? האם 24 שעות זה סביר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      מעבר לזה עדיף להקפיא

  9. נופית הגיב:

    מתכון מעולה! יצא נהדר!
    הבעיה היחידה היא שהדמפלינגס נדבקו לנייר אפיה של הסטימר. איך אפשר למנוע את זה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לאדות מעט פחות

  10. ניר הגיב:

    כמה זמן אידוי צריך עד שזה מוכן?

    1. Elita Ofek הגיב:

      8-10 דקות

  11. ענבר הגיב:

    אפשר להקפיא או לשמור את הבצק במקרר לפני המילוי ?
    אפשר לאחר ששמים את המילוי להקפיא וכל פעם לבשל ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן מציעה לקרוא את המתכון כי הכל כתוב שם

  12. שרית הגיב:

    המתכון נראה סוף!
    ראיתי שהפירוקקה והממרח צ’ילי לא כשרים. אפשר לשים משהו אחר במקום?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר שמן צ’או צ’או . ובמקום הפוריקה, שומשום שחור קלוי

  13. אפרת הגיב:

    היי כמה זמן אני יכולה להקפיא את הכיסונים כשהם ממולאים אך לא מבושלים מבלי שיתקלקלו לי?
    וכן את דיסקיות הבצק כשהם לא מבושלות כלל רק בצק?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אני לא יכולה לתת לך תשובה מדוייקת . אני שומרת בהקפאה עד חודשיים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *