אסייתי, ביתי, מתכונים

סלמון טריאקי במחבת

20 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים

סלמון צרוב במחבת עם גלייז מתקתק של טריאקי לצד אורז יסמין או עננים ואבוקדו אפשר לקרוא לזה צ’יראשי מבושל.

מצרכים:

אופן ההכנה:

  1. במחבת עם מעט שמן נצרוב את הסלמון כשצד העור כלפי מטה , נצרוב למשך 3-4 דקות עד שנראה שהוא חצי מבושל.
  2. נוציא את הדג לצלחת וננקה את המחבת.
  3. בקערה נערבב את מרכיבי הרוטב: טריאקי, סויה, שום גבישי ודבש.
  4. על אש בינונית נוסיף למחבת את הרוטב , נוסיף גם מים חמים נערבב לשניה.
  5. נחזיר את הסלמון למחבת עם הרוטוב והפעם עם העור כלפי מעלה.
  6. נבשל את הסלמון במחבת עוד 2 דקות ונגיש.
  7. מומלץ להגיד לצד אורז יסמין או עננים .

בתאבון!

8 thoughts on “סלמון טריאקי במחבת

  1. לילי הגיב:

    הי , בתמונה למעלה בשלב של צריבת העור נראה כי הוא גם נצרב בתוך איזה רוטב ולא עם מעט שמן.. אז לשים את מרכיבי הרוטב כבר בהתחלה ?…

    1. Elita Ofek הגיב:

      הוא נצרב במעט שמן ולא שמים את הרוטב מההתחלה לעבוד לפי השלבים שכתבתי

  2. שירן הגיב:

    הרוטב יכול לעבוד גם רק כמשרה לסלמון בתנור

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  3. עדי שלום הגיב:

    האם זה תקף צורת ההכנה הזאת גם על סלמון ללא העור?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא בדיוק, פשוט לצרוב הרבה פחות זמן

      1. Elite הגיב:

        יצא לי 10 !!!
        תודה
        אלית

  4. טל הגיב:

    מתכון מעולה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *