10 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים
יש לי מתכון למרק מיסו כשר, ולמה אני מתלהבת מזה?! כי לרוב מרק מיסו לא כשר כי יש בו אבקת דאשינומוטו (אבקת יסוד במטבח היפני) מוצר שהוא לא כשר וקשה להגיע לטעם המדוייק בלעדיו.
ולי יצא מרק מיסו נדיר! וטעים ממש! בלעדי הדאשינומוטו, אז קחו מתכון ממש ממש קל שלוקח 10 דקות הכנה רק תתארגנו על מצרכים.
מצרכים:
אופן ההכנה:
1.נשרה את אצות הוואקמה בקערה עם מים קרים למשך 10 דקות עד שהן נפתחות.
2.נחמם בסיר בינוני את הסאקה והמירין על להבה נמוכה עד לסף רתיחה.
3.נוסיף לסיר את רוטב הסויה, המים והמיסו ונערבב היטב עד שהמיסו נטמע במרק.
4.נסחט את האצות ממי ההשריה ונוסיף למרק.
5.נוסיף למרק את פטריות השיטאקה (רצוי לפרוס אותן), את פטריות השימאגי ואת קוביות הטופו.
6.נבשל 15 דקות למיצוי הטעמים, נחלק לקעריות ונגיש חם.
בתאבון!