אסייתי, מוקפצים, מתכונים

נגיסי עוף פריך ברוטב טריאקי מתקתק

20 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים

מוקפץ קליל וטעים שילדים ממש אוהבים. אפשר לשלב איזה ירק שרוצים, ואפשר להחליף את העוף בבקר או טופו .

מצרכים לעוף פריך:

  • 700 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות

  • 1 כפית שטוחה מלח

    הוסף לסל
  • 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

  • 4 כפות סויה

    הוסף לסל
  • 3 כפות קורנפלור

  • שמן לטיגון

מצרכים נוספים:

  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכים גס

  • 4 בצל ירוק, חתוך גס

  • 1 בצל לבן פרוס

  • 1 שן שום כתושה

  • 4 כפות סויה

    הוסף לסל
  • 3 כפות סויה מתוקה כהה

    הוסף לסל
  • 4 כפות טריאקי

    הוסף לסל
  • קורט מלח

    הוסף לסל
  • 1 כף סוכר

  • 2 כפות שמן

ֿ

אופן ההכנה:


1.בקערה נשרה עוף בסויה, אבקת סודה לשתייה (עוזרת בריכוך הבשר ושמירה על עסיסיותו), מלח וקורנפלור למשך 10 דקות.
2.במחבת עם מעט שמן נצרוב את העוף משני הצדדים ונניח בצד.
3.בווק עם מעט שמן נקפיץ בצל לבן פרוס חצי דקה.
4.נוסיף שן שום כתושה, פטריות, בצל ירוק, ואת העוף הפריך.
5.נקפיץ שניה ונוסיף את הסויה, סויה מתוקה כהה, וטריאקי, נקפיץ שניה נוספת. נוסיף מלח, סוכר, נקפיץ עוד דקה שתייים ונגיש.
6.רצוי על אורז עננים.


בתאבון!

2 thoughts on “נגיסי עוף פריך ברוטב טריאקי מתקתק

  1. יהודה קפלן הגיב:

    תבשיל עשיר בטעם. אהבתי.

    1. Elita Ofek הגיב:

      בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *