ביתי, מנות ראשונות, מתכונים, סלטים

סלט אוליבייה של סבתא סבטה

15 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים


סלט אוליבייה של סבתא סבטה
לטעמי הסלט הטעים בעולם.
בפסח הוא קבוע בשולחן החג, אבל אני לא בהכרח מחכה לחג כדי להכין ולאכול אותו, הוא סלט ממש קל להכנה ככה שאפשר להכין מתי שבא וכמה שבא.
קצת שיניתי את המתכון שלה, לא קילפתי את תפוחי האדמה, מה שהיא כן עושה, לא הוספתי ביצה והיא תמיד מוסיפה, שידרגתי עם חצי כפית חרדל, מה שהיא לא עושה, הוספתי קוביות פסטרמה של פעם במקום הנקניק הרוסי שהיא תמיד מוסיפה.
אבל מה שכן היא אישרה את הסלט ואמרה שהוא טעים מאוד מאוד וזה הכי חשוב.

מצרכים:

  • 7 תפוחי אדמה שלמים בקליפתם, מבושלים וחתוכים גס

  • 2 גזרים, מבושלים וקצוצים

  • 100 גרם פסטרמה של פעם, חתוכה לקוביות קטנות

  • 1 כוס אפונה (שימורים, או קפואה ומבושלת)

  • חופן שמיר, קצוץ דק

  • 2 ביצים קשות, קצוצות

  • 5 מלפפונים חמוצים, קצוצים

    הוסף לסל
  • 3 כפות מיונז יפני או רגיל

    הוסף לסל
  • 1/2 כפית חרדל דיזיון חלק

    הוסף לסל
  • מלח לפי טעם

    הוסף לסל
  • פלפל שחור לפי טעם

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

1.נכניס את תפוחי האדמה והגזר לשקית קוקי, נקשור, נעשה חור קטן בשקית ונכניס למיקרו ל13 דקות. (אפשר גם לבשל 2.בסיר עם מים חמים עד שהם מתרככים).
3.בקערה נערבב את כל מרכיבי הסלט ונגיש, רצוי קר.


בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *