אסייתי, מתכונים

פאד פט בדיוק כמו בנאם

25 דקות הכנה | קל | כשר | 6 סועדים

פאד פט, זאת המנה הכי טעימה במסעדת נאם, אני וקובי אדרי החלטנו לשחזר אותה.
שידרגנו אותה עם דג ישראלי טרי, הפעם הלכנו על אמנון, הוא מתאים פה בול כי הוא בשרני ויש לו טעם עדין שמאוד מאוד מחמיא למנה. אבל אתם יכולים להשתמש בכל דג לבן בשרני שתרצו.

מצרכים:

  • 4 פילטרים דג לבן טרי, חתוכים לקוביות גדולות

  • 3 כוסות קורנפלור

  • שמן לטיגון

  • 2 כפות גדושות מחית קארי אדומה (אם אתם לא אוהבים חריף אפשר פחות, ואם אתם אוהבים אפשר גם יותר)

    הוסף לסל
  • 1 ליטר קרם/ נוזל קוקוס

    הוסף לסל
  • 2 כפות רוטב דגים

    הוסף לסל
  • 2 כפות רוטב סויה

    הוסף לסל
  • 4 מטבעות סוכר דקלים קצוץ (או 3 כפות סוכר לבן)

    הוסף לסל
  • חופן שעועית ירוקה חתוכה גס

  • 3 שיני שום שלמות

  • 8 פרוסות ג׳ינג׳ר טרי

  • 8 עלי כפיר ליים מיובשים (לא חובה אבל מאוד משדרג)

    הוסף לסל
  • 3 מקלות למון גראס (לא חובה אבל מאוד משדרג)

    הוסף לסל
  • חופן עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1.נצפה את קוביות האמנון בקורנפלור, ננער משאריות, נטגן בשמן חם ועמוק עד הזהבה קלה ונניח בצד (רצוי על רשת כדי לשמור על הפריכות).
2.במחבת רחבה ועמוקה עם 2 כפות שמן, נטגן את הג׳ינג׳ר, השום, עלי כפיר ליים ולמון גראס למשך דקה כדי לקבל מהם את הארומה של תאילנד.
3.נוסיף 2 כפות גדושות מחית קארי אדומה ונפתח חצי דקה בשמן.
4.נוסיף קרם קוקוס ונערבב טוב עד שהרוטב נצבע אדום בוהק.
5.נוסיף סויה, רוטב דגים וסוכר דקלים, נערבב טוב ונבשל 5 דקות.
6.נוסיף את השעועית הירוקה, נניח ברוטב את האמנון המטוגן ונערבב בעדינות כדי לא לשבור את הדג.
7.נוסיף עלי בזיליקום מעל הכל ונגיש.
רצוי לצד אורז עננים.


בתאבון!

4 thoughts on “פאד פט בדיוק כמו בנאם

  1. gilitnataf הגיב:

    הלוואי והיה מתחת לכל מתכון את כל המצרכים הרלוונטיים מהחנות שלך מן סל קנייה מרוכז לפד תאי סל קניה מרוכז לברטר צ׳יקן וכן הלאה… היה חוסך לי 😉

    1. Elita Ofek הגיב:

      יש לך את כל המצרכים להוספה מידיית לסל ישירות מתוך רשימת המצרכים במתכון

  2. אילן הגיב:

    אשמח לדעת מזה ביוק ״פרוסת גינגר טרי״? מה הגודל? או כמה גינגר בערך בגרמים סהכ?

    1. שרי שמואלי הגיב:

      8 פרוסות בגודל מטבע של חצי שקל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *