20 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים
ביקשתם כל כך הרבה, סיקרנתם אותי וגרמת לי לנסוע לקריית אונו באמצע היום לטעום את הסלט הזה ולהבין על מה מדובר. סלט כרוב קיספי ברוטב קרמל בוטנים, סלט קראנצ׳י ומתוק אין אחד לא יאהב אותו. את המתכון לרוטב לא קיבלתי מאף אחד אבל מה שכן קיבלתי הוא מידע פנימי שחמאת הבוטנים חייבת להיות של סקיפי מסתבר.
מצרכים:
1/4 כרוב סגול פרוס דק
1/4 כרוב לבן פרוס דק
חופן כוסברה
1 טורטיה חתוכה למקלות
הוסף לסל1 שניצל
שמן לטיגון
לרוטב קרמל בוטנים:
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים
2 כפות מיונז יפני
הוסף לסל1.5 כפות ממרח בוטנים של סקיפי
3 כפות חומץ אורז/ דגנים
הוסף לסל1 כף סויה
הוסף לסל2 כפות טחינה גולמית
1 כף רוטב צדפות או הוי סטיר שזה בעצם רוטב פטריות למוקפץ (הגירסה הכשרה לרוטב צדפות)
הוסף לסל
אופן ההכנה:
- במחבת קטנה נחמם סוכר לחצי דקה, נוסיף מים ונתן לזה לבעבע עד שזה מתחיל להסמיך מעט.
- ברגע שהקרמל מסמיך נוריד מהאש ונעביר לקערה (לשים לב שלא מתקרמל מידי ומתקשה).
- נוסיף לקרמל את שאר מרכיבי הרוטב ונערבב טוב.
- לקריספי טורטיה נטגן מקלות טורטיה בשמן חם אבל לא מידי ונניח על נייר סופג.
- נפרוס שניצל שהכנו מראש.
- נערבב יחד את כל מרכיבי הסלט עם הרוטב.
- נפזר מעל הכל שומשום שחור ונגיש!
בתאבון!
7 thoughts on “סלט כרוב קריספי כמו של הקיסו”
יצא פשוט מעולה. כל כך טעים. איזה רוטב מתוחכם. תודה
מה במקום המיונז יפני? אני לא אוכלת מיונז
כששאלתי שם הם אמרו שאין מיונז ברוטב
אפשר לוותר על המיונז
אפשר מיונז רגיל ואם כן אז אותה הכמות?
כן
אפשר להכין לילה מראש את הרוטב?
בטח אפילו יומיים לפני זה בסדר , כל עוד זה בקופסא/ צנצנת סגורה ואטומה