ביתי, מתכונים

סיר קציצות בקר ותפוחי אדמה

45 דקות הכנה | בינוני | כשר | 6 סועדים

אין כמו סיר קציצות טוב, כשהקציצה רכה רכה מלאה טעמים עם רוטב מצויין על אורז לבן תמיד רצוי עננים כמו שאני אומרת .

מצרכים לקציצות:

  • 600 גרם בשר בקר טחון

  • 1 קישוא מגורד דק

  • 1 תפו״א מגורד דק

  • 1 בצל לבן מגורד דק

  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק

  • 3/4 כוס פירורי לחם

    הוסף לסל
  • 1 כפית תבלין לקציצות ראס אל חנות

    הוסף לסל
  • 1 כפית מלח

    הוסף לסל
  • 1 כפית כורכום

    הוסף לסל

מצרכים לשאר הסיר:

אופן ההכנה:
1.בקערה נערבב את כל מרכיבי הקציצה וניצור כדורים יפים ושווים.
2.נסדר את הכדורים בתבנית עם נייר אפייה.
3.נרסס את כדורי הבשר במעט תרסיס שמן זית או פשוט נזלף מעט שמן זית. 4.נכניס את כדורי הבשר לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהם משחימים ומתייצבים (דבר שנועד לשמור עליהם שלמים בבישול ברוטב אחרי זה שלא יתפרקו).
5.בסיר רחב ועמוק עם 3 כפות שמן זית נטגן את הבצל הלבן והשום למשך דקה שתיים לריכוך.
6.נוסיף את תפוחי האדמה, כורכום, כמון מלח ופלפל ונערבב טוב ונטגן במשך שתי דקות.
7.נוסיף את כדורי הבשר האפויים לסיר, נוסיף מים ונבשל עד לרתיחה.
8.לאחר רתיחה נוריד לאש קטנה בינונית ועם מכסה נבשל עוד חצי שעה.
9.נגיש על אורז עננים ונתענג.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *