סלט סום טאם (פפאיה ירוקה)

20 דקות הכנה | בינוני | כשר | 4 סועדים

סלט סום טאם , סלט תאילנדי שמבוסס על פפאיה ירוקה חשוב לבחור פפאיה ירוקה וממש קשה , בוסר. בתאילנד את המתכון המקורי מכינים במכתש ועלי , ואני מניחה שלרוב אין מכתש ועלי בטח שלא גדול מספיק להכנת סלט גדול , עניין בכתישה חשוב לכן קחו על קערית קטנה שיש לכם ותכתשו מעט את הבוטנים, העגבניות שרי, והשעועית והפפאיה יחד עם הרוטב, הפעולה הזאת נועדה כדי שהפפאיה וכל שאר המרכיבים יספגו את הטעם של הרוטב הנפלא .

מצרכים:

  • 1 פפאיה ירוקה (לא בשלה)

  • חופן שעועית ירוקה או לוביה

  • 5-6 עגבניות שרי

  • חופן עלי כוסברה

  • חופן בוטנים קלויים

  • 50 גרם רוטב דגים

    הוסף לסל
  • 50 גרם סוכר דקלים קצוץ

    הוסף לסל
  • 50 גרם מיץ ליים סחוט

  • 1 שן שום

  • חצי פלפל צ'ילי אדום

אופן ההכנה:

  1. נקלף את הקליפה של הפפאיה הירוקה בעזרת קולפן.
  2. נפרוס את הפפאיה לפרוסות דקות במנדולינה או בסכין חדה, ואז נחתוך כגפרורים דקים, או שאפשר בעזרת קולפן ג'וליינים ישירות לחתוך את הפפאיה בשלמותה.
  3. נפרוס את השעועית הירוקה ל3 חלקים.
  4. נפרוס את עגבניות השרי לחציים.
  5. נכין לנו חופן של עלי כוסברה שטופים.
  6. את הרוטב ניתן להכין במעבד מזון, נינג'ה, בקערה עם מטרפה, או בשיטה המסורתית במכתש ועלי .
  7. נערבב אותה כמות של ליים, סוכר ורוטב דגים, ובפולסים קטנים וקצרים נטחן לבפנים את השום והפלפל צ'ילי, במכתב ועלי נכתוש תחילה את הפלפל צ'ילי והשום ואז נוסיף את הרוטב.
  8. בקערה או מכתש ועלי נכתוש את העגבניות, השעועית הירוקה והפפאיה.
  9. נוסיף בוטנים גרושים ואת הרוטב ונכתוש מספר פעמים. בפעולה זו הפפאיה סופגת לתוכה את הטעמים של הרוטב.
  10. אם אין לנו מכתש ועלי נעשה זה עם היד נעסה את הפפאיה יחד עם הרוטב ונמעך אותה.
  11. נפזר מעל הכל עלי כוסברה טריים ונגיש.

בתאבון!

10 thoughts on “סלט סום טאם (פפאיה ירוקה)

  1. תמר הגיב:

    היי! איפה אפשר למצוא פפאיה ירוקה לא בשלה?
    תודה !

    1. Elita Ofek הגיב:

      בירקניות מובחרות, או בשוק הכרמל יש בסטה של פירות וירקות מהמזרח הרחוק

  2. מריאנה ישראל הגיב:

    אפשרי פרי אחר
    קניתי מהאתר את הסוכר דקלים והוא עגול איך בדיוק קוצצים אותו?

    1. Elita Ofek הגיב:

      פרי אחר במקום מה ? פפאיה , זה סלט פפאיה מאמי תלכי על סלט אחר אם אין לך פפאיה.
      לגבי הסוכר דקלים , כן קוצצים אותו עם סכין וממיסים אותו ברוטב . צ

  3. מיכל הגיב:

    איזה תחליף אפשר לשים במקום הרוטב דגים ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר לנסות עם סויה אבל התוצאה תיהיה שונה .

  4. גל הגיב:

    איפה אפשר לקנות פאפיה בוסר ??

    1. Elita Ofek הגיב:

      בירקניות מובחרות או בשוק הכרמל יש בסטה שמוכרת פירות וירקות מהמזרח הרחוק

  5. רעות הגיב:

    אפשר סוכר/סוכר חום במקום סוכר דקלים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Shopping cart

היי, כבר מלאו לך 18?

הכניסה והרכישה בחנות האתר מיועדת למי שמלאו לו 18 שנים בלבד.

הגישה נדחתה

מצטערים! הכניסה והרכישה בחנות האתר מיועדת למי שמלאו לו 18 שנים בלבד.

אני מעל גיל 18 אני מתחת לגיל 18
Start typing to see posts you are looking for.

רשמית ערים עבור משלוח מהיום להיום:

אור יהודה
בני ברק
בת ים
גבעת שמואל
גבעתיים
הרצליה
חולון
יהוד
יפו
כפר סבא
פתח תקווה
ראשון לציון
רמת אילן
רמת גן
רמת השרון
רעננה
תל אביב
תל השומר