15 דקות הכנה | קל | כשר | 3-4 סועדים
סלט אסייתי קראנצ'י מתקתק ברוטב ויניגרט תפוחים, ההשראה הגיעה מהסלט בודה בריאות של מסעדת צפרה, את המתכון שלו יש ברחבי הרשת, אבל אם תקראו אותו תראו כי עניין הכנת הרוטב לא פשוט ואני כמו שאני תמיד עושה, אני מחפשת את הדרך להכין את המנות המוצלחות מהמסעדות המוכרות במינימום מאמץ, מקסימום טעם וקרבה למקור , רק צריך להצטייד במוצרים כל השאר קללל!
לקח לי לא מעט זמן להגיע לטעם של הרוטב המושלם לסלט הזה וסוף סוף הצלחתי, תחושת סיפוק כזאת הרבה זמן לא הייתה לי. הסלט הזה טעים בזכות כמה דברים, הירקות הפריכים והטריים, הבוטנים המסוכרים שנותנים אלמנט קראנצ'י ומתוק, והרוטב שהוא חמוץ מתוק אבל יותר מתקתק מחמוץ, בקיצור זה סלט שיגרוף אצלכם הרבה מחמאות בארוחה מבטיחה!
מצרכים לסלט:
1/4 כרוב סגול גדול פרוס דק
2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות (בעזרת קולפן ג'וליינים)
הוסף לסל1 גזר חתוך לרצועות דקות (בעזרת קולפן ג'וליינים)
הוסף לסל4 צנוניות קטנות או 1 גדול חתוך לגפרורים
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
חופן בוטנים או קשדיו מסוכר כתושים או גרוסים
מצרכים לויניגרט תפוחים:
2 כפות חומץ אורז או דגנים
הוסף לסל2 כפות חומץ תפוחים טבעי
הוסף לסל4 כפות מיץ תפוחים
3 כפות דבש
10 כפות שמן זית/ חמניות
הוסף לסל3 כפות חרדל דיג'יון חלק
1 כפית מחית מיסו
הוסף לסל1.5 כפות מיונז יפני (אפשר רגיל)
הוסף לסל
אופן ההכנה:
- בקערה נטרוף את כל מרכיבי הויניגרט עד לקבל אמולסיה וסמיכות טובה, אפשר גם בעזרת מוט בלנדר מי שרוצה לקצר תהליכים ואין לו כוח לטרוף במשך 5 דקות שלמות.
- בקערה נערבב את כל מרכיבי הסלט יחד עם הרוטב ונגיש!
בתאבון!
6 thoughts on “סלט קראנצ'י אסייתי”
הסלט נראה מהמם ומגרה. אני אלרגית לחרדל מה אפשר במקום או פשוט לוותר?
אפשר לוותר
אליטה האלפוה!!!
מיץ תפוחים – ממש כמו מיץ של ילדים או רכז תפוחים?
אם תוכלי לצלם אז בכלל אליפות
תודה!
כן מיץ תפוחים רגיל
היי, יש מוצר זמין שיכול להיות במקום המחית מיסו?
אפשר לוותר