35 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים
בר ים בקארי תאילנדי חריף מתוק ועם ארומה של תאילנד, לאכול את המנה עם אורז יסמין או עננים זה ביס מפוצץ טעמים שזורק אתכם לחלק הטוב בתאילנד בהתחייבות
מצרכים:
אופן ההכנה:
- בסיר עמוק ורחב עם 2-3 כפות שמן צמחי נקפיץ שום, ג׳ינג׳ר, עלי כפיר ליים, למון גראס לחצי דקה.
- נוסיף לסיר שעועית ירוקה וברוקלוי (ללא בישול קודם) ונקפיץ עוד דקה שתיים.
- נוסיף מחית קארי אדום נפתח מעט בשמן ונערבב הכל טוב.
- נוסיף קרם קוקוס, מים חמים ונערבב טוב.
- נוסיף סויה, סוכר דקלים, רוטב דגים ונערבב טוב .
- נוריד לאש קטנה ונבשל למשך 10 דקות.
- נוסיף לסיר את הדגים כשהעור כלפי מעלה נכסה ונבשל עוד 15 דקות.
- נגיש על אורז אפשר וקצוי לפזר עלי כוסברה מעל ופלפל צ׳ילי פרוס.
בתאבון!
מתכון מושלם!
אפשר להשתמש במתכון גם עם חזה עוף ?
כן בטח
היי, האם אפשר להשתמש גם בכפיר ליים טרי קפוא?
תודה!
כן בטח
אפשר להשתמש בדג אחר? נניח בורי שהוא גם בשרני
כן בטח
כמה קריטי הלמון גראס?
לא קריטי אך משדרג ממש
אפשרי עם קארי צהוב?
כן בטח
אם עושים את המתכון עם חזה עוף, במה להחליף את רוטב הדגים בבקשה?
האם ניתן להכין ערב קודם?
כן רק את הרוטב. את הדג ממליצה להוסיף לתבשיל 12 דקות לפני ההשגה כדי שלא יתייבש
אפשרי להשתמש בסויה רגילה?
אפשר בקארי ירוק?
בטוח שצריך גם 1 ליטר חלב קוקוס וגם כוס מים , יצא לי המון נוזל
לא חייב אני פשוט אוהבת הרבה רוטב