אסייתי, מוקפצים, מתכונים

דג תאילנדי מאודה

15 דקות הכנה | קל | כשר | 2 סועדים

אני מתה על תאילנד ובפשוט של האוכלזאת אחת המנות הפשוטות והטעימות שהכנתי. דג תאילנדי מאודה ברוטב פשוט ומדהים. למנה הזאת ניתן להשתמש בכל דג לבן : דניס, לברק, אמנון, מוסר מה שבא לכם . את הדג מאדים בסלסלת אידוי אז הצטיידו באחד כזה שאגב תמיד טוב שיש בבית .

מצרכים:

  • 2 פילה דג לבן עם העור

  • 4 בצל ירוק

  • 2 מקלות למון גראס טרי ( לא חובה)

  • 5 פרוסות ג'ינג'ר טרי

  • 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס

  • חופן עלי כוסברה

  • עלי כפיר ליים מיובשים (לא חובה)

    הוסף לסל

מצרכים לרוטב:


אופן ההכנה:

  1. בקערה נערבב את כל מצרכי הרוטב טוב טוב עד להמסת הסוכר.
  2. בסטימר במבוק (סלסלת אידוי) נסדר בתחתית נייר אפייה ונחורר אותו .
  3. על הנייר אפייה נסדר בצל ירוק , פרוסות ג'ינג'ר , מקלות למון גראס ועלי כפיר ליים.
  4. על הכל נניח את הדגים כשצד העור למטה .
  5. את הסלסלה נניח על סיר שבו מים רותחים עד לגובה של 2/3 הסיר.
  6. נאדה את הדג כשהסלסלה סגורה עם מכסה ועל אש גבוה במשך 10 דקות בלבד.
  7. נעביר את הדג לצלחת קעורה מעט נמזוג בנדיבות מהרוטב, נפזר עלי כוסברה , פלפל צ'ילי וכמה גפרורים של ג'ינג'ר טרי ונגיש.

בתאבון!

10 thoughts on “דג תאילנדי מאודה

  1. טלוש הגיב:

    אפשר להחליף את הרוטב דגים ברוטב פטריות הצימחוני?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא מאמי

  2. חן ביבי הגיב:

    היי אפשר להשתמש בדג אמנון ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  3. Sigal Shilony הגיב:

    אפשר במקום לאדות להכין בוואק ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר לצרוב את הדג על המחבת ולהניח על הרוטב בצלחת כן

  4. מרב קדם טסה הגיב:

    מתכון מדהים🙏❣️
    האם אפשר להכין בשתי קומות?
    אם צריכים להכין בו זמנית 4 פילטים…

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  5. אתי הגיב:

    באיזה סוגים ניתן להשתמש ואם אפשרי קפואים ?
    תודה

    1. Elita Ofek הגיב:

      איזה סוג של מה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *