15 דקות הכנה | קל | כשר | 2 סועדים
אני מתה על תאילנד ובפשוט של האוכלזאת אחת המנות הפשוטות והטעימות שהכנתי. דג תאילנדי מאודה ברוטב פשוט ומדהים. למנה הזאת ניתן להשתמש בכל דג לבן : דניס, לברק, אמנון, מוסר מה שבא לכם . את הדג מאדים בסלסלת אידוי אז הצטיידו באחד כזה שאגב תמיד טוב שיש בבית .
מצרכים:
מצרכים לרוטב:
אופן ההכנה:
- בקערה נערבב את כל מצרכי הרוטב טוב טוב עד להמסת הסוכר.
- בסטימר במבוק (סלסלת אידוי) נסדר בתחתית נייר אפייה ונחורר אותו .
- על הנייר אפייה נסדר בצל ירוק , פרוסות ג'ינג'ר , מקלות למון גראס ועלי כפיר ליים.
- על הכל נניח את הדגים כשצד העור למטה .
- את הסלסלה נניח על סיר שבו מים רותחים עד לגובה של 2/3 הסיר.
- נאדה את הדג כשהסלסלה סגורה עם מכסה ועל אש גבוה במשך 10 דקות בלבד.
- נעביר את הדג לצלחת קעורה מעט נמזוג בנדיבות מהרוטב, נפזר עלי כוסברה , פלפל צ'ילי וכמה גפרורים של ג'ינג'ר טרי ונגיש.
בתאבון!
אפשר להחליף את הרוטב דגים ברוטב פטריות הצימחוני?
לא מאמי
היי אפשר להשתמש בדג אמנון ?
כן בטח
אפשר במקום לאדות להכין בוואק ?
אפשר לצרוב את הדג על המחבת ולהניח על הרוטב בצלחת כן
מתכון מדהים🙏❣️
האם אפשר להכין בשתי קומות?
אם צריכים להכין בו זמנית 4 פילטים…
כן בטח
באיזה סוגים ניתן להשתמש ואם אפשרי קפואים ?
תודה
איזה סוג של מה?