אסייתי, דגים נאים, מנות ראשונות, מתכונים

טונה צרובה בקרמל סויה

20 דקות הכנה | בינוני | כשר | 3 סועדים

טונה צרובה בציפוי שומשום עם רוטב אלוהי שיכול להתאים לכל סשימי, והשילוב שלו עם מיונז יפני הוא חלום. לטונה צרובה חובה להשתמש בטונה טריה ולא קפואה , הצריבה במחבת היא ממש 30 שניות מכל צד , המטרה היא רק לצרוב את הציפוי ושבפנים נקבל צבע אדום יפה ונא של הדג.

מצרכים:

אופן ההכנה:

  1. נצפה את הטונה בשומשום מכל הצדדים.
  2. נצרוב את הטונה במחבת על אש גבוה עם 1 כף שמן צמחי 30 שניות מכל צד.
  3. נניח את הטונה למנוחה (לא נפרוס אותה עדיין).
  4. במחבת נפרדת נמיס סוכר חצי דקה, נוסיף סויה נערבב כל הזמן ונוריד את האש לאש קטנה (שהרוטב לא ישרף או יתקרמל מידי).
  5. נוסיף מירין, יוזו חמאה וג'יג'ר קצוץ.
  6. נערבב עד להמסה ונוריד מהאש.
  7. נפרוס את הטונה לפרוסות.
  8. נניח בצלחת ונמזוג בנדיבות מהרוטב קרמל סויה שלנו.
  9. מעל כל פרוסה נזלף מיונז יפני ונגיש.

בתאבון!

25 thoughts on “טונה צרובה בקרמל סויה

  1. ענת הגיב:

    היי זה נראה ככ טוב!
    יש רוטב נוסף שמתאים לזה?
    או אפשר להמיר את החמאה?

    תודה רבה!

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר פשוט סויה, מירין ושמן שומשום לערבב יחד ולמזוג

      1. דידי הגיב:

        אז אם לא משתמשים בחמאה לא להמיס גם סוכר ובעצם לא להשתמש במתכון הזה של הקרמל?

        1. Elita Ofek הגיב:

          נכון בלי החמאה לא יצא אותו הרוטב לא במרקם ולא בטעם .

  2. מאי הגיב:

    ואוו המנה נראת מושלם !!
    האם ניתן להכין את הרוטב מראש ולשים במקרר ?
    תודה רבה

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר רק לקחת בחשבון שהוא יהפוך לסמיך יותר

  3. נועה הגיב:

    הי נראה מושלם! לא ככ אוכלת סוכר לבן יש במה להחליף את הסוכר או שהוא קריטי ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כל הרעיון של הרוטב זה הקרמל, אאת הקרמל ניתן ליצור רק מסוכר. , אם את לא משתמשת בסוכר לכי על מתכון אחר לסשימי בו יש רק סויה ואחרים.

  4. שיר הגיב:

    ילך טוב גם עם בשר? ולא דג?
    מניחה שבלי המעטפת שומשום שחור

    1. Dobi Goldshmit הגיב:

      כן בטח וגם עם השומשום

  5. דיאנה הגיב:

    אפשר לוותר על החמאה? עם אותו מתכון?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא מאמי

  6. דנה הגיב:

    אפשר להחליף את המיונז היפני למיונז רגיל?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  7. נוי הגיב:

    אפשר בלי מירין?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

  8. קרן הגיב:

    האם להגיש את במנה כשהרוטב קר? או אחרי שמורידים מהאש?

    1. Elita Ofek הגיב:

      הרוטב נוטה להתקשות לכן ממליצה להגיש מיד כשמכינים אותו

  9. אבי הגיב:

    הכנתי. יצא מעולה!! עוד מתכון מטורף. תודה!

  10. ניצן הגיב:

    היי🥰 כמה חמאה צריך לשים??

    1. Elita Ofek הגיב:

      30 גרם

  11. חן הגיב:

    אפשר משהו שיחליף את החמאה כדי שלא יהיה חלבי? מרגרינה או נטורינה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר בלי

  12. דשה הגיב:

    ברגע שהסוכר נמס ואני מוסיפה סויה, הסוכר הופך לגוש קרמל קשה (כבר פעמיים)… יכול להיות שזה בגלל הפרשי טמפרטורה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא לחכות שהסוכר ימס, ממש כשהסוכר מתחיל להתחמם להוסיף את הסויה ולערבב מיד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *