15 דקות הכנה | קל | כשר | 2 סועדים
יש מנות שאוכלים במסעדות ואומרים, אין סיכוי שאני מגיע לטעמים כאלו בבית, זה רק שפים מגיעים לרמת טעם עדינה ומאוזנת כזאת, אבל בואו אני אגלה לכם משהו אתם ממש אבל ממש טועים, זה הרבה יותר פשוט וקל ממה שאתם חושבים, בסהכ לקנות כמה מצרכים שאפשר למצוא בחניות דגים בעיקר, לערבב בקערה ולשפוך על דג טרי שנקנה ונחתך באותו היום, זה כל הסיפור.
את הסשימי אתם יכולים לחתוך בעצמכם בבית או לבקש מהדייג לחתוך, מסדרים אותו יפה על הצלחת ושופכים עליו את הרוטב שמורכב בסה"כ מ3 מרכיבים שעורבבו יחד והנה לכם מנה כמו במסעדות הטובות ביותר.
מצרכים לסלמון:
מצרכים לרוטב:
אופן ההכנה:
- תחילה נקלה את השומשום במחבת כמה דקות תוך כדי עירבוב ותשומת לב שהשומשום יהיה קלוי ולא שרוף, נוריד מהאש ונעביר מיד לקערה או צלחת קרה ונניח בצד.
- נעבור לחיתוך הסלמון לפרוסות סשימי, ניתן לבקש מהדייג לחתוך כבר את הסלמון לפרוסות סשימי ואם תרצו לחתוך לבד מפנה אתכם לסרטוני הדרכה שלי לחתוך דגים בבלוג ובאינסטגרם.
- .נסדר את הפרוסות סשימי על צלחת, על כל פרוסת סשימי נניח מקל עירית שחתכנו באורך הפרוסת סשימי, על העירית נניח פרוסת פלפל צ'ילי
- בשלב הזה אם אתם מארחים אני ממליצה לניילן את הצלחת שבה סידרתם את הדג ולשמור במקרר ללא תיבול וללא שומשום .
- את כל מרכיבי הרוטב יש לערבב טוב בקערה , לשפוף על הסשימי בנדיבות ולפזר מעל הכל שומשום לבן קלוי ולהגיש.
בתאבון.
היי
איזה עוד דגים מטעימים לתיבול היוזו?
טונה/אינטיאס גם יתאימו?
כן בהחלט גם לטונה וגם לאינטיאס הרוטב יתאים
במקום יוזו במה אפשר להשתמש?
לצערי אין לו תחליף , יש לו טעם מאוד יחודי לא מכירה משהו שיכול להחליף את הטעם שלו
היי רציתי לדעת כמה גרם יש בחתיכה אחת של סשימי
אני לא ממש יודעת כי אני לא שוקלת כל פרוסה .