דגים נאים, מתכונים

סשימי סלמון במיסו

20 דקות הכנה | קל | כשר | 2 סועדים

אם אתם שואלים אותי מהי מנת הסשימי שאני הכי אוהבת אז חד משמעית זאת! אני פשוט מכורה למיסו והרוטב מיסו המתוק הזה כל כך מחמיא לסלמון, הביס הוא לגמרי חלום, חשוב לקחת ביס שמשלב גם אבוקדו, גם אצה, וגם סלמון במיסו רק אז תוכלו להבין עד כמה הביס הוא באמת חלום.

יש לי רק כמה דגשים לפני ההכנה:

  1. את רוטב המיסו לעולם לא נמזוג על הדג כשהוא חם, הפעולה עלולה לבשל את הדג , ואז זה הרבה פחות טעים ולא באמת סשימי אמיתי, לכן אפשר להכין את הרוטב מיסו מראש ולשמור במקרר עד שבועיים במקרר בקופסא סגורה ואטומה.
  2. את האצות משרים במים מינימום 5 דקות עד שהן מתרכות ונפתחות, נוציא אותם מהמים ונסחט רק ממש סמוך למועד ההגשה, האצות מתייבשות מאוד מהר.
  3. לסשימי לעולם לא נשתמש בסלמון קפוא, בכלל לכל מנות דגים נאים למינהם נשתמש אך ורק בדג טרי מאותו היום.
  4. את הרוטב אפשר לשמור בצנצנת אטומה היטב למשך שבועיים במקרר. ברוטב אפשר להשתמש בסביצ׳ה, סלט, דג בתנור.

מצרכים:

  • 200 גרם סלמון טרי

  • ½ כוס אצות וואקמה מיובשות

    הוסף לסל
  • ½ אבוקדו

  • 1 כף שומשום שחור קלוי

    הוסף לסל

מצרכים לרוטב מיסו:

אופן ההכנה:

  1. תחילה נכין רוטב מיסו באופן הבא, בסיר קטן נערבב ¼ כוס סאקה ו1/3 כוס מירין ונביא לרתיחה (פעולה שנועדה כדי לאדות את האלכוהול בסאקה).
  2. חצי דקה לאחר שרתח נוסיף את המיסו והדבש ונמשיך לערבב עד לאיחוד.
  3. נוריד מהאש ונניח לקירור במקרר או במקפיא (תלוי מתי אתם מתכננים להשתמש ברוטב, הרוטב אמור להיות קריר).
  4. בקערה עם 2 כוסות מים קרים נשרה את אצות הוואקמה המיובשות עד שהן מתרככות ונפתחות. מומלץ לשמור אותם בקופסא סגורה במקרר ללא המים , אך לא יותר מ4-5 שעות לפני השימוש.
  5. נפרוס את הסלמון לפרוסות סשימי יפות.
  6. נסדר בצורת מניפה (או איך שבא לכם).
  7. נניח בצד ערימת אצות שסחטנו מהמים, נניח עליו חצי אבוקדו פרוס.
  8. נקשט צד אחד של הסלמון במעט שומשום קלוי.
  9. נמזוג מרוטב המיסו הקר בנדיבות על הסלמון.

בתאבון!

4 thoughts on “סשימי סלמון במיסו

  1. מיכל הגיב:

    האם אפשר גם בלי הסאקה???

    1. Elita Ofek הגיב:

      לצערי לא

  2. איילת הגיב:

    אפשר להכין גם עם מיסו כהה?

  3. בלה הגיב:

    כמה זמן אפשר לשמור את רוטב הסאקה במקרר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *