אסייתי, מוקפצים, מתכונים

עוף בתפוז סיני

20 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים

מנה סינית קלאסית שהכנתי אתמול לי ולבנות לארוחת הצהריים, לקחתי כמה שעות הפסקה מהכל, מהחדשות מהאינסטגרם והמלחמה בעיקר.  נכנסתי למטבח בישלתי לנו, עשינו שיעורים, קראנו ספרים, וזה עשה לנו טוב! אז מי שיכול לתת לעצמו הפסקה קטנה מהימים הקשים שיעשה את זה ועל הדרך יכין את העוף בתפוז שלי כי זה מה זה טעים!

מצרכים:

  • 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

  • 2 כפות יין שאוסינג (לא חובה רק משדרג)

    הוסף לסל
  • 1 כף שמן שומשום

    הוסף לסל
  • קורט מלח

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל
  • 1/2 כפית שום גבישי

  • 1/2 חבילה קורנפלור

  • שמן לטיגון

מצרכים לרוטב תפוז:

  • 1 כוס מיץ תפוזים

  • 1/4 כוס סויה

    הוסף לסל
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים/ חומץ אורז

    הוסף לסל
  • 1 שקית ציר עוף מרוכז (25 גרם) או כף אבקת מרק עוף

    הוסף לסל
  • 3 כפות סוכר

  • 1 כף שמן

  • 2 שיני שום כתושות

  • 1 כף קורנפלור מעורבב עם 3 כפות מים קרים

  • פוריקקה גומה להגשה (אופציה)

    הוסף לסל
  • שומשום שחור קלוי להגשה (אופציה)

    הוסף לסל
  • עירית/ בצל ירוק קצוץ להגשה

אופן ההכנה:

1.בקערה נשרה את קוביות חזה העוף ביין שאוסינג, שמן שומשום, שום גבישי, מלח ופלפל שחור למשך שעה במקרר.

2.נצפה את קוביות חזה העוף בקונפלור ונסנן מעודפים.

3.נטגן את קוביות העוף במחבת עם מעט שמן עד להזהבה קלה ונניח בצד.

4.בווק עם מעט שמן נטגן שיני שום לשניה, נוסיף מיץ תפוזים, סויה, חומץ תפוחים, סוכר, מלח ונביא לרתיחה.

5.בקערה קטנה נערבב קורנפלור יחד עם מעט מים.

6.נוסיף את המי קורנפלור לווק עם רוטב התפוז, נערבב טוב עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

7.נוסיף את קוביות העוף המטוגנות לרוטב נקפיץ דקה שתיים ונגיש, מומלץ על אורז עננים.

8.נפזר מעל הכל עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ ופוריקקה גומה (תיבול יפני לאורז) או שומשום שחור קלוי.

בתאבון!

4 thoughts on “עוף בתפוז סיני

  1. קורין הגיב:

    הי אליטה, שימי לב שחסר כמויות וגם מה התחליף אם אין יין שאוסינג

    1. Elita Ofek הגיב:

      תוקן, תודה על העידכון

  2. מירב אמבר הגיב:

    היי,
    אני לא רואה רשימת מצרכים , אלה רק את אופן ההכנה

    1. Elita Ofek הגיב:

      תוקן תודה על העידכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *