25 דקות הכנה | קל | כשר | 2-3 סועדים
מוקפץ שאני מכינה שנים והוא הכוכב כאן בבית ולמה? הוא פשוט וקל לי להכנה, הוא עם מלא רוטב (מי לא אוהב רוטב), מעט מתקתק עם טעם אוממי עדין והוא מושלם על אורז עננים. אני משתמשת ביין שאוסינג שהוא מצרך בסיסי במטבח הסיני ונמצא כמעט בכל מוקפץ שלהם, אפשר להשתמש ביין לבן כתחליף למי שאין אבל אין על הטעם של היין שאוסינג הוא משהו מיוחד.
מצרכים:
מצרכים לרוטב:
אופן ההכנה:
- בקערה נשרה קוביות חזה עוף ב3 כפות סויה וכפית אבקת סודה לשתייה ל10 דקות ועד חצי שעה במקרר.
- בקערה נפרדת נערבב את כל מרכיבי הרוטב לאיחוד.
- בווק עם מעט שמן נקפיץ חצי דקה את העוף ונניח בצד.
- באותו הווק נקפיץ חצי דקה פלפל ובצל לבן.
- נוסיף שום כתוש ופטריות.
- נחזיר את העוף.
- נוסיף יין שאוסינג ונקפיץ חצי דקה.
- נוסיף את הרוטב שהכנו מראש ונקפיץ עוד דקה שתיים ועד שהרוטב מסמיך מעט.
- נוריד מהאש ונגיש.
- מומלץ להגיש על אורז עננים.
בתאבון!
האם השריית רצועות בשר בקר גם תגרום לו להתרככות כמו בעוף?
כן