60 דקות הכנה | בינוני | כשר | 6 סועדים
נאמס – ספרינג רול ויאטנמי , אחד הדברים היותר טעימים שתאכלו. הם קטנים קריספים , טובלים אותם ברוטב ויאטנמי מלוח חמוץ וזה ביס חלום.
יש כמה טיפים חשובים לפני שמתחילים להכין אותם.
- להשתמש בדפי אורז עגולים קטנים בקוטר 16 ס"מ
- לעבוד על משטח מגבת כדי למנוע הידבקות של הדף אורז הרטוב.
- לגלגל טוב והדוק, ולסגור היטב מהצדדים.
- לטגן בשמן עמוק וחם על אש גבוה.
- לא לטגן יותר מ3-4 במחבת גדולה.
- לדאוג שלא יצמדו אחד לשני בזמן הטיגון אחרת ידבקו.
- אין צורך לטגן עד להשחמה מלאה , הנאמס יוצאים בהירים ועדיין קריספיים מאוד.
- לאכול מיד אחרי הטיגון לא ממולץ לטגן מראש אחרת הם הופכים לדביקים ורכים.
מצרכים:
מצרכים למתבל ויאטנמי:
אופן ההכנה:
- משרים את האטריות שעועית במים רותחים למשך 10 דקות שוטפים מסננים ושומרים בקופסא במקרר.
- מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה .
- טובלים את דפי האורז במים חמימים לכמה שניות מניחים על משטח עבודה (מגבת)
- מניחים על כל דף כמות יפה מהמילוי קודם מגלגלים תוך כדי הידוק, אז מקפלים את הצדדים וממשיכים לגלגל לרולים מהודקים ויפים, אפשר גם לקפל מהצדדים קודם ואז לגלגל, שתי השיטות טובות רק מאוד חשוב לעשות את זה מהודק טוב.
- מסדרים את כל הרולים על מגש עם נייר אפיה .
- במחבת עמוקה או בסיר קטן עם שמן עמוק וחם מטגנים את הרולים 2 דקות מכל צד, חשוב לא לטגן יותר מ 2 בכל נגלה אם מדובר על סיר קטן ו4 בכל נגלה אם מדובר במחבת רחבה וגדולה.
- כל הזמן לדאוג שהאגרולים לא נוגעים אחד בשני אחרת הם נדבקים, מניחים על נייר סופג ומגישים לצד מטבל ויאטנמי.
בתאבון!
אני שרופה עליך!!!! את גאונה ♥️
מהממתתתת! כמה חיכיתי לאתר שלך ! איזה כייף ❤️
זה יכול לעבוד גם עם בשר בקר?
היי האם ניתן להכין מראש ורק לטגן לפני הארוחה? אם כן אז איך שומרים?
כן בטח, רק להניח על מגש עם נייר אפיה ובמקרר.
נראה מושלם!! אפשר למלא בדג טחון? או להמיר את הרוטב דגים ברכיב אחר?
אפשר בלי רוטב דגים
יצא ממש ממש טעים !!! תודה רבה (:
אליטה יקרה, המתכון פצצה! הלוואי ותוכלי גם לפרסם מתכון עבור גיוזה עוף. מחפשת כבר המון זמן מתכון שסוף סוף יצליח לי ואפסיק להזמין מג׳ירף את מנת הגיוזת עוף שלהם.
יש מתכון לגיוזה עוף
היי
האם אפשר להשתמש בטופו במקום בעוף?
כן לגרד את הטופו בפומפיה למרקם כמו של חזה עוף
אליטה מהממת אפשר ל״טגן״ באייר פריי בנינג׳ה ?
לא מכירה את המכשיר מאמי לא יודעת להגיד לך
מתכון מעולה. תודה
היי האם במקום רוטב דגים אפשר רוטב צדפות או הויסטיר?
רוטב צדפות לא יתאים כאן
נדיר ביותר !!שמתי במקום סלמון אפוי ועשיתי רוטב קצת שונה אבל עדיין יצא פגז!!!
הטיגון הוא בשמן ממש עמוק כמו שניצל או יותר לכיוון החביתה? יש במתכון המון נוזלים שסופחים אליהם שמן 🙂
ניתן לחילופין להתיז או למשוך בשמן ולאפות בתנור ?
לא שמן עמוק מידי ולא שמן כמו לחביתה . משהו באמצע , חשוב לטגן קודם על הצד של הסיגרה של הנאמס
עשיתי את המתכון אתמול. מתכון פיצוץ. אחד הביסים הטובים באינטרנט.
כל כך אהבתי שאני רוצה לעשות אותו שוב, וגם לחברים צמחונים. מה אפשר להשתמש במקום עוף?
כיף לשמוע! אפשר פשוט מלא ירוקת, נבטים, כרוב גזר , בצל ירוק וכו
מתכון מושלם!
האם אפשרי להקפיא לפני טיגון? אני רוצה להכין כמות ולהכין כל פעם שמתחשק 😁
כן בטח, אני תמיד מכינה ומקפיאה חצי מהכמות
היי, יש אופציה להחליף את הטיגון באפייה? אם כן, אז באיזה אופן?
אפשרי!
רק לשמן עם ספריי שמן את האגרולים טוב לפני האפייה