מתכונים, קינוחים

סינבון אמריקאי

75 דקות הכנה | 30 דקות אפייה | בינוני | כשר | 7 סועדים

בואו נתפרע ונכין סינבון של החיים אמריקאי אמיתי עם הגלייז האגדי .

מצרכים לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן (3.5 כוסות+2 כפות)

  • 1 שקית קטנה של שמרים יבשים (11 גרם או כף וחצי)

  • 200 מ"ל חלב בטמפרטורת החדר (1 כוס)

  • 80 גרם סוכר לבן ( 6.5 כפות)

  • 80 גרם חמאה

  • 2 ביצים

  • קורט מלח

    הוסף לסל

מצרכים למילוי:

  • 80 גרם חמאה מומוסת

  • 1/2 כוס סוכר חום

  • 1/3 כוס קינמון

    הוסף לסל

מצרכים לגלייז אגדי:

  • 110 גרם גבינת שמנת (פילדלפיה/נפוליאון)

  • 80 גרם חמאה רכה מאוד (לא מומסת!!)

  • 200 גרם אבקת סוכר ( 2 שקיות)

  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן נחמם חלב, חמאה, סוכר ומלח עד להמסת החמאה נוריד מהאש ונניח בצד שיתקרר מעט.
  2. נוסיף את הביצים לחלב ונטרוף לאיחוד.
  3. במיקסר עם וו לישה נערבל קמח, שמרים, ונוסיף בהדרגה את את החלב עם החמאה והביצים.
  4. נוסיף קורט מלח ונמשיך ללוש 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד חלק ומעט דביק.
  5. נכסה את הקערה עם הבצק במגבת ונניח לבצק לתפוח עד להכפלת נפחו (fשעה וחצי בערך)
  6. לאחר ההתפחה נחלק את הבצק ל2 כדורים
  7. נרדד כל כדור בצק על משטח מעט מקומח לעובי של חצי ס”מ.
  8. נבשריד את הבצק המרודד בחמאה מומסת (בנדיבות), נפזר על הכל סוכר חום וקינמון.
  9. נגלגל את הבצק לרולדה ובעזרת סכין נפרוס לפרוסות בעובי של 4 ס”מ .
  10. בתבנית עגולה ומעט משומשנת בחמאה נסדר את הסינבונים במרקחים קטנים אחד מהשני.
  11. נכסה במגבת ונניח להתפחה נוספת של 20 דקות.
  12. נכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך 30 דקות ונוציא (אל דאגה הם לא וצאים מאוד שחומים וזה בסדר)
  13. להכנת הגלייז נערבב את כל המצרכים עד קבלת מרקם אחיד וחלק.

  • טיפ חשוב להכנת הגלייז: החמאה חייבת להיות רכה מאוד, מה שאומר שצריך להניח אותה על השיש שעה שעתיים עד שהיא בטמפרטורת החדר והיא רכה ונוחה לעבודה. כמו כן גם גבינת השמנת צריכה להיות בטמפרטורת החדר .
  • כאשר 2 המרכיבים הללו בטמפרטורת החדר הם יתאחדו בצורה טובה ונגיע למרקם חלק ללא גושים.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *