25 דקות | קל | לא כשר | 3-4 סועדים
אגדאשי טופו, קלאסיקה מהמטבח היפני מדובר על קוביות טופו פריכות מוגשות עם רוטב שמבוסס על טעמי אוממי חזקים. לרוב מגישים את קוביות הטופו הפריכות על מעט רוטב וסמיך יותר, אני יותר בקטע של הרבה רוטב ובכמות של מרק, וזה כל הכיף של הבישול הביתי כל אחד יכול להכין את האוכל איך שהוא אוהב.
מדובר במנה שהיא מאוד פשוטה להכנה למרות שהיא לא נראת כך, רק צריך להתארגן על המצרכים ויש לכם את זה !
מצרכים:
300 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
1 כוס קמח טפיוקה או קורנפלור
3.5 כוסות מים
8 כפות סויה
הוסף לסל4 כפות מירין
הוסף לסל3 שקיות אבקת דאשי
הוסף לסל4 כפות סאקה
הוסף לסל3 פטריות שיטאקה מיובשות
הוסף לסל1 צנונית מגורדת בפומפיה
1/2 חצי חבילת אצות וואקמה מיובשות (20 גרם)
הוסף לסל1 בצל ירוק פרוס דק דק
1 חבילה פטריות שימגי
אופן ההכנה:
- בסיר קטן נחמם מים, סויה, סאקה, מירין, אבקת דאשי ופטריות שיטאקי.
- נביא לרתיחה ונוריד לאש קטנה , נמשיך לבשל עם מכסה.
- בקערה קטנה נשרה אצות וואקמה במים חמימים 5 דקות.
- נסחט את האצות, נפטר מהמים ונוסיף אותם למרק שלנו.
- נוסיף את הפטריות שימגי גם כן למרק.
- את הטופו נחתוך לקוביות קטנות קטנות נספוג היטב בנייר סופג ונייבש אותם.
- נקמח את הקוביות בקמח טפיוקה טוב מכל הצדדים.
- במחבת עמוקה עם שמן עמוק וחם נטגן את הקוביות טופו 3 דקות בערך עד לפריכות (לא לצפות שיהיו שחומות, הקוביות נשארות לבנות ופריכות)
- נמזוג לקערה מהמרק שלנו נוסיף מעל חופן קוביות טופו קריספיות
- נפזר מעל הכל צנונית מגורדת בפומפיה ובצל ירוק קצוץ דק.
בתאבון!
31 thoughts on “אגדאשי טופו”
היי,
מזל טוב האתר נראה מקסים ומתכונים נפלאים וברורים.
אולי פיספסתי אבל נראה לי לא מצויין ברכיבים האצות.
בהצלחה 😊
אכן. תודה רבה , הוספתי
היי נראה מדהים
יש אפשרות להחליף את הסאקה במרכיב אחר?
לצערי לא
היי
איזה טופו את משתמשת?
ניסיתי כבר כמה חברות והכל יצא לי מושי ורך🥺
לא משנה איזה חברה הטופו, העיקר שיהיה טופו במרקם קשה
לכמה מנות זה מספיק?
רשום בכל מתכון למעלה לכמה סועדים זה מספיק
היי אליטה המלכה!
כתוב פטריות שיטאקה אבל אני רואה בתמונות פטריות שימאג'י , מה מהם הנכון?
תודה!
גם וגם
סליחה קראתי שוב ומצאתי , אפשר למחוק…תודה!
שלום, ניתן להשתמש גם בסאקה של "מזרח מערב".?
כן
תודה רבה❤️ שאלה קטנה; בכמה מנות מדובר במתכון?
בכל מתכון כתוב למעלה בתחילת המתכון לכמה סועדים המנה מתאימה
אפשר לשמור את המרק שנשאר ולהוסיף טופו יום אחרי לפני האכילה?
כן
באיזה חנויות אפשר להשיג את הרכיבים היותר אותנטיים? אבקת דאשי, וואקמה,סאקה…
אצלי בחנות כאן, חנות אונלייין שיש בה הכל, בלחיצה על המוצר ברשימת המצרכים תביא אותך ישירות למוצר בחנות, או שתכנסי לקטגוריה חנות . משלוחים לכל הארץ
מה משך הבישול של המרכיבים לפני שמוסיפים אצות ופטריות שימאג׳י?
5-6 דקות
הי, אשמח לדעת מה הופך את המתכון ללא כשר?
אבקת דאשי לא כשרה
היי:) באיזה שמן את ממליצה להשתמש בטיגון הטופו?
שמן צמחי- קנולה, חמניות
במה אפשר להחליף את הפטריות למי שלא אוהב פטריות?
כל ירק שבא לך, ברוקולי למשל יבוא נהדר
היי
עוקבת אחרייך שנים, עוד לפני שגילו אותך כולם 🙂
את מדהימה ומוכשרת והמתכונים שלך הם נכס צאן ברזל אצלנו בבית.
תודה רבה רבה
המשיכי בעשייה מבורכת
אודה מאוד אם תוכלי להוסיף אופציה להדפסה או pdf שנוכל לשמור את המתכונים בצורה מסודרת,
תודה רבה
תודה רבה , אני על זה
היי ☺️
יש אפשרות להפוך את במתכון לכשר ?
תחליף לאבקת דאשי ? או לוותר עליה
לצערי אין אפשרות