20 דקות | קל | כשר | 4 סועדים
אורז עננים, מדובר באורז אוסטרלי חצי עגול, מכירים את המשפט נגעת נסעת? אז הוא מתאר בול את האורז הזה, הוא רך וטעים בצורה יוצאת דופן.
המתכון מאוד פשוט תעשו אותו במדויק ותגלו עולם.
מצרכים:
2 כוסות אורז סאן וויט
הוסף לסל3 כוסות מים פושרים
2 כפות שמן צמחי (קנולה, חמניות)
2 כפיות מלח
אופן ההכנה:
- תחילה נשטוף היטב את האורז ונסנן .
- בסיר קטן על אש גבוה עם 2 כפות שמן נוסיף את האורז ונערבב טוב כך שכל גרגיר אורז יצופה בשמן ויקבל טיגון קל.
- נוסיף מים פושרים ונערבב טוב
- נוסיף מלח ונערבב שוב.
- נביא לרתיחה , נוריד לאש קטנה נכסה במכסה ונבשל עוד 15 דקות .
- את אורז חשוב לא לערבב עם כף רגילה אלה רק עם כף עץ כך אנחנו נשמור על הגרגירים שלמים ולא נמערך אותם.
בתאבון!
6 thoughts on “אורז עננים”
היי אליטה , אפשרי לעשות את המתכון הזה עם אורז רגיל כי כרגע אין את האורז הזה במלאי ?
אפשר עם אורז עגול
היייי אפה אפשר לקנות האורז המדובר
כאן אצלי בחנות אונליין , יחזור למלאי בעוד שבוע שבועיים
היי האם האורז ללא גלוטן?
כן