אסייתי, מוקפצים, מתכונים

עוף בלימון

35 דקות | קל | כשר | 4 סועדים

עוף בלימון כמו בג’ירף, לקחת את המתכון הסיני המוכר ולהפוך אותו לקצת יותר מערבי, נשלב את השניצל שכולנו יודעים להכין, ומי שצריך כמה טיפים ואיזה מתכון מנצח לשניצל קריספי אמיתי שיכנס למתכון לשניצל בבלוג. בכל אופן נחזור לעניינינו, הרוטב לעוף בלימון כל כך קל להכנה, הוא חמוץ מתקתק מעט הוא סמיך כזה שכיף לאכול יחד עם השניצל וכמובן שעל אורז עננים שגם מתכון שלו תמצאו בבלוג.

מצרכים לרוטב לימון:

  • 1 כוס מים

  • 1/4 כוס סוכר לבן

  • 1/3 כוס מירין

    הוסף לסל
  • 1/3 כוס סויה

    הוסף לסל
  • מיץ מלימון אחד

    הוסף לסל
  • 1 כף קורנפלור שעירבבנו יחד עם 2 כפות מים קרים.

  • 1 גזר חתוך לגפרורים

  • 1/2 בצל לבן קטן פרוס

  • 1 בצל ירוק פרוס גס

  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום פרוס (לא חייב מי שלא אוהב חריף)

  • 2 פרוסות ג'ינג'ר טרי פרוס לגפרוררים.

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן נחמם מים, סוכר, מירין, סויה ומיץ לימון.
  2. נערבב בקערה קטנה את הקורנפלור עם המים הקרים.
  3. נוסיף את הקרנפלור לאט ותוך כדי עירבוב לסיר רוטב לימון שלנו.
  4. נערבב עד שנגיע לסמיכות הרצויה( 2 דקות בערך)
  5. נוסיף אץ הירקות ונבשל עוד דקה שתיים.
  6. נמזוג בנדיבות על השניצל הפרוס והאורז עננים שלנו.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *