4 סועדים| קל | כשר/ לא כשר | 10 דקות הכנה
מדובר במתכון מדוייק לגרטן כמהין, בגרטן אני משתמשת בשמנת להקצפה 38% כן מה ששמעתם אם לא ניסיתם להכין מתכון מלוח עם השמנת להקצפה אז כדאי לכם לנסות כי הוא מעולה!! והופך את המתכון מטעים לאלוהי. קבלו מתכון מושחת טעים ברמות קשות! אפשר גם לגוון את המתכון להוסיף פרוסות בצל, בטטה, ערמונים קצוצים.
מצרכים:
אופן ההכנה:
- נפרוס את תפוחי אדמה לפרוסות דקות ( עם הקליפה)
- בקערה נערבב את התפוחי אדמה הפרוסים יחד עם 250 מ"ל שמנת, מחית פטריות כמהין, שמן זית, פרמזן, מלח ופלפל .
- נעביר את התפוחי אדמה לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- נכסה בנייר כסף
- נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך שעה וחצי.
- לאחר שעה וחצי נוציא את הנייר כסף ונאפה עוד 20 דקות להשחמה יפה של הגרטן.
בתאבון!
האם אפשר להכין מראש וכמה זמן באירוח?
כן אפשר להכין מראש
כמה זמן מראש אפשר להכין ? בבוקר של האירוח או אםשר גם יום לפני ?
אפשר בבוקר האירוח