60 דקות הכנה | בינוני | כשר | 6 סועדים
כיסונים מאודים וחלומיים, אין דבר יותר טעים מזה, מצרפים להם רוטב חריף מתוק והביס הור חלום. לפני שאתם עוברים למתכון תדעו שלא חייב להכין את הבצק לבד ואפשר פשוט לקנות גפי גיוזה וון טון קנוי שומרים במקפיא ומפשרים לגמרי כשרוצים למלא אותם.
מצרכים לבצק:
260 גרם קמח פסטה
הוסף לסל150 מ"ל מים פושרים
1 כפית מלח
מצרכים למילוי עוף:
500 גרם עוף טחון
1 גזר מגורד
1 כרישה קצוצה דק
2 בצל ירוק קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1 כף סויה
הוסף לסל1 כף רוטב דגים
הוסף לסל1 כף סוכר
1 כפית שמן שומשום
הוסף לסל
מצרכים למתבל:
4 כפות סויה
הוסף לסל1 כפית רוטב צ'ילי מתוק
הוסף לסל1 כפית סיראצ'ה
הוסף לסל1 כפית שמן צ'ילי
הוסף לסל1 שן שום כתושה
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1/2 כפית צ'ילי גרוס או טוגראשי
הוסף לסל
אביזרים:
סטימר במבוק לאידוי
הוסף לסל
אופן ההכנה:
- בקערה נערבב טוב קמח מים חמים ומלח עד לקבלת בצד אחיד ומעט קשה.
- נניילן ונניח למנוחה של חצי שעה שעה .
- לאחר שהבצק נח נחלק את הבצק ל3 כדורים ונרדד אותו להכי דק שאפשר.
- נחתוך את הבצד לריבועים ונקמח טוב.
- כשאתם יוצרים ערימה של דפי דאמפלינגס תדאגו לקמח טוב כל דף ודף של הבצק שלא כל הערימת דפים שלכם תדבק (קרה לי וזה כאב לב אחד גדול).
- בקערה נערבב טוב את כל מרכיבי המלית.
- נרטיב במים את קצוות הבצק מכל הצדדים ונתחיל במילוי וקיפול הדאמפלינגס
- בעזרת כפית נניח כמות קטנה מהמלית באמצע הדאמפלינגז ונתחיל בקיפול וסגירה ( ראו לפי תמונות)
- לאחר שקיפלנו את כל הדאמפלינגס נסדר בתבנית עם נייר אפיה.
- אם נרצה להקפיא לךק מהכמות יש לסדר את הדאמפלינס על מגש עם נייר אפיה ובמרחקים אחד מהשני , להכניס למקפיא לשעה לפחות , רק כאשר הדאמפלינגס קפאו אפשר להעביר לשקית פס סגור (כך נמנע את ההידבקות שלהם אחד לשני).
- לאידוי נניח סלסלת אידוי על סיר עם מים רותחים עד לגבוה חצי מהסיר.
- נניח נייר אפייה בתחתית ונחורר אותה.
- נניח את הדאמפלינגס במרקחים קטנים אחד מהשני, נסגור עם המכסה ונאדה על אש בינונית כ10 דקות.
- נוציא ונמזוג בנדיבות מהרוטב על או בצד .
- נפזר בצל ירוק ושמושום שחור מעל הכל.
בתאבון!
23 thoughts on “דאמפלינגס עוף”
מתה לנסות … איפוה ניתן למצוא דפים
טריים למילוי אני גרה בכוכב הצפון
לדעתי יש בדליקטסן
האם עדיך לרדד את הבצק במכונת פסטה? זה ממש נראה דק הדפי בצק שלך 😀
כן בטח מומלץ לרדד במכונת פסטה
פתרון יצרתי לאידוי בלי כלי אידוי? חח
1. יש אפשרות לקנות סלסלה בחנות שלי עם משלוח עד הבית .
או שאם יש לך סיר קוסקוס גם אפשר .
איך משתמשים לאחר הקפאה? מפשירים לפני במקרר/בחוץ?
זה תלוי מתי רוצים להשתמש בדפים, ההפשרה בטמפרטורת החדר מהירה יותר, והפשרה במקרר איטית יותר.
אפשר להכין עם דפי אורז במקום?
לא מאמי
היי, כמות הבצק מכוס אחת של קמח מספיקה לכל המלית? חצי קג?
כמה כיסונים בירך?
כמות הבצק אמורה להספיק לכמות המילוי , לגבי כמות הכיסונים שיוצאת זה תלוי בגודל .
היי אליטה, עוף טחון – הכוונה לפרגית טחונה או חזה עוף?
אני משתמשת בעוף טחון אבל לגמרי אפששר גם פרגית
אפשר במילוי לשים בשר בקר??
פחות מתאים
אפשר להכין עם דפי אורז במקום?
היי,
לגבי דפים קפואים שקונים.
האם זו אותה הכנה עם הרטבת הקצוות?
כן
היי, האם אפשר להכין יום לפני את הדפים ולשים במקרר ? או שצריך במקפיא?
אפשר לשמור יממה במקרר, ואפשר גם להקפיא
היי רציתי לשאול אם אני מקפיאה את הכיסונים, צריך להפשיר לפני האידוי או לאדות אותם קפואים?
כשאת מקפיאה כיסונים חשוב להקפיא על תבנית ובנפרד אחד מהשני ורק לאחר שקפאו ניתן להעביר לשקית (למנוע הידבקות של הכיסונים אחד לשני). לגבי האידוי רצוי להפשיר את הכיסונים לפני האידוי , לא חייב להפשיר לגמרי