אסייתי, דגים נאים, מנות ראשונות, מתכונים

טטאקי סלמון בפונזו הדרים וווסאבי

20 דקות הכנה | קל | כשר | 2 סועדים

סלמון טרי עטוף בשומשום שחור וצרוב במעטפת על רוטב פונזו הדרים מתקתק עם נגיעות של מיונז ווסאבי.

מצרכים:

  • 350 גרם פילה סלמון טרי ללא עור

  • 1/3 כוס שומשום שחור קלוי

    הוסף לסל
  • מיונז ווסאבי - למי שאין ניתן לערבב מיונז יפני עם אבקת ווסאבי

    הוסף לסל
  • * אבקת ווסאבי למי שאין מיונז ווסאבי מוכן

    הוסף לסל
  • 1/4 כוס רוטב פונזו הדרים

    הוסף לסל
  • 1/4 כוס סויה דלת נטרן

    הוסף לסל
  • 3 כפות מירין

    הוסף לסל
  • 2.5 כפות סוכר

  • 25 גרם חמאה

אופן ההכנה:

  1. נשפוך שומשום קלוי שחור ללצלחת, נניח את הסלמון ונצפה אותו מכל הצדדים בשומשום.
  2. במחבת קטנה עם 1 כף שמן זית נצרוב ל20 שניות מכל צד את הסלמון- כך שהאמצע של הפילה עדיין נא.
  3. נניח על קרש חיתוך וניתן לסלמון לנוח ל5 דקות.
  4. בסיר קטן נחמם חמאה, פונזו, מירין, סויה וסוכר עד שהסוכר והחמאה נמסים, נוריד מהאש מיד אין צורך להגיע לרתיחה.
  5. ניתן לרוטב טיפה להתקרר.
  6. נפרוס את הסלמון לפרוסות- לא נורא אם לא הצלחתם לפרוס אחיד (אפשר לסדר את זה בצלחת כך שלא ישימו לב).
  7. נמזוג מהרוטב פונזו שהכנו לצלחת.
  8. נניח את הפרוסות טטאקי סלמון על הרוטב איך שבא לכם.
  9. נזלף מעט מיונז ווסאבי על כל פרוסה ופרוסה ונגיש.

בתאבון!

4 thoughts on “טטאקי סלמון בפונזו הדרים וווסאבי

  1. אופיר הגיב:

    היי, כמה זמן מראש מומלץ ךהכין את הרוטב? אפשר בבוקר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן אפשר גם יום לפני ולשמור במקרר

  2. חנה הגיב:

    היי, קודם כל האוכל שלך מככב אצלינו בבית והוא הכי טעים שיש!
    למי שנמנע מסוכר- ניתן להחליף את הסוכר או פשוט בלי?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר פשוט בלי והרוטב לא יהיה מתוק אלא מלוח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *