20 דקות הכנה | קל | כשר | 2 סועדים
סלמון טרי עטוף בשומשום שחור וצרוב במעטפת על רוטב פונזו הדרים מתקתק עם נגיעות של מיונז ווסאבי.
מצרכים:
350 גרם פילה סלמון טרי ללא עור
1/3 כוס שומשום שחור קלוי
הוסף לסלמיונז ווסאבי - למי שאין ניתן לערבב מיונז יפני עם אבקת ווסאבי
הוסף לסל* אבקת ווסאבי למי שאין מיונז ווסאבי מוכן
הוסף לסל1/4 כוס רוטב פונזו הדרים
הוסף לסל1/4 כוס סויה דלת נטרן
הוסף לסל3 כפות מירין
הוסף לסל2.5 כפות סוכר
25 גרם חמאה
אופן ההכנה:
- נשפוך שומשום קלוי שחור ללצלחת, נניח את הסלמון ונצפה אותו מכל הצדדים בשומשום.
- במחבת קטנה עם 1 כף שמן זית נצרוב ל20 שניות מכל צד את הסלמון- כך שהאמצע של הפילה עדיין נא.
- נניח על קרש חיתוך וניתן לסלמון לנוח ל5 דקות.
- בסיר קטן נחמם חמאה, פונזו, מירין, סויה וסוכר עד שהסוכר והחמאה נמסים, נוריד מהאש מיד אין צורך להגיע לרתיחה.
- ניתן לרוטב טיפה להתקרר.
- נפרוס את הסלמון לפרוסות- לא נורא אם לא הצלחתם לפרוס אחיד (אפשר לסדר את זה בצלחת כך שלא ישימו לב).
- נמזוג מהרוטב פונזו שהכנו לצלחת.
- נניח את הפרוסות טטאקי סלמון על הרוטב איך שבא לכם.
- נזלף מעט מיונז ווסאבי על כל פרוסה ופרוסה ונגיש.
בתאבון!
2 thoughts on “טטאקי סלמון בפונזו הדרים וווסאבי”
היי, כמה זמן מראש מומלץ ךהכין את הרוטב? אפשר בבוקר?
כן אפשר גם יום לפני ולשמור במקרר