45 דקות הכנה | בינוני | כשר| 5 סועדים
נכון שמדובר במתכון למיטבולס, אבל בואו רגע נתמקד בדיבור על רוטב העגבניות, אין ספור פעמים הכנתי רוטב עגבניות בבית, אם זה לפסטה, ללזניה, ולקציצות, יוצא טעים אין ספק, אבל אני, אני מרגישה לא מסופקת ולא מספיק מרוצה מהתוצאה, אני חולמת להגיע לרוטב העגבניות המושלם, קרמי, חמוץ במידה, מתוק במידה, מתובלן במידה וברור שאני לא מתייאשת עד שאני מגיעה למטרה הנשגבת.
כשחיברתי 2 סוגי עגבניה שנמסים להם בחום, מוציאים מעצמם את כל הטוב שיש להם לתת, מוסיפה להם שום ובזיליקום, בום ! איך לא הכנתי את זה קודם, יותר פשוט מזה אין.
מצרכים לכדורי בשר:
מצרכים לרוטב עגבניות:
אופן ההכנה:
- נערבב את כל מרכיבי כדורי הבשר וניצור כדורים קטנים ושווים בגודלם, נכניס למקרר להתייצבות ונעבור להכנת הרוטב.
- .במחבת רחבה ועמוקה עם 5 כפות שמן זית נטגן את העגבניות, עגבניות שרי ושיני השום 5 דקות בערך ועד לריכוך מלא של העגבניות, נוסיף את הרסק עגבניות,מים חמים ותבלינים: סוכר, פפריקה מתוקה,בזיליקום, מלח ופלפל, לאחר רתיחה נוריד לאש קטנה ונבשל עם מכסה כ15 דקות.
- נוציא את כדורי הבשר שהכנו מראש מהמקרר, ונטגן אותם במחבת עם מעט שמן זית, נטגן ממש קלות רק לסגירת הכדורם ולא טיגון מלא, נוציא לצלחת ונסגור את האש .
- לאחר שהרוטב התבשל 15 דקות נוסיף את כדורי הבשר ועוד קצת בזיליקום נערבב בעדינות שהכדורים לא יתפרקו , נכסה ונבשל עוד 15 דקות, נדאג לערבב מידי פעם כך שכדורי הבשר יקבלו מהרוטב בכל צדדיו.
- נוריד מהאש ונגיש על פסטה שהכנו ראש לפי הוראות יצרן .
בתאבון !
מהממם פשוט וקל וטעיםםםם