דגים נאים, מתכונים

טרטר ספייסי סלמון עטוף בקשקשי מלפפון

20 דקות הכנה | קל | כשר | 3 סועדים

כשאני אומרת טרטר אני מתכוונת לדג קצוץ, כמה קצוץ? הכי קצוץ שאתם מכירים, קצוץ כזה שהופך את הדג לעיסה של ממש, למרקם חמאתי שנמס בפה, ופה לדעתי ההבדל בין טרטר טוב לטרטר מצויין, לא קוביות חברים, זהו לא טרטר, קוביות דג זה סביצ’ה וזאת כבר מנה אחרת.

יש כאלה שטוחנים את הדג כדי להגיע למרקם הזה, אני חושבת שאז כבר לא מדוברת בטרטר אלה בדג טחון, הטעם והמרקם של הטרטר כשהוא נעשה בסכין הוא שמים וארץ מדג טחון, אז אל נא תיהיו עצלנים, תשקיעו כמה דקות ותקצצו את את הדג בעזרת סכין שוב ושוב עד שתגיעו למרקם המושלם.

מצרכים:

  • 200 גרם סלמון

  • 1/2 בצל סגול / שאלוט קצוץ דק דק

  • 2 כפיות טוביקו ווסאבי

  • 1 פלפל צ'ילי אדום קצות דק דק

  • 1.5 כפות שמן זית

    הוסף לסל
  • 2 כפיות מיונז יפני

    הוסף לסל
  • 1/2 כפית שמן צ'ילי

    הוסף לסל
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק

    הוסף לסל
  • 1 כפית אבקת טוגראשי

    הוסף לסל
  • קורט מלח ים אטלנטי או פלור דה סל

    הוסף לסל
  • 1 מלפפון פרוס דק דק לעטיפת הטרטר

  • שומשום שחור קולי

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. תחילה נקצוץ את הסלמון לכדי טרטר, וכשאני אומרת טרטר אני מתכוונת לקצוצץ דק דק (לא קוביות) עד שמגיע למרקם ממש של ממרח.
  2. נערבב את הטרטר יחד עם שאר המרכיבים בקערה ניצור כדור גדול ויפה, נניח בקערה ונעטוף בפרוסות דקות של מלפפון שחתכנו מראש בסכין או במנדולינה, חשוב שהפרוסות יהיו דקות כך נוכל לעטוף את הכדור בצורה אחידה ואסטתית.
  3. נפזר מעל מעט שומשום שחור ונגיש.
  4. מומלץ לאכול לצד טוסטון או קרקר טעים.

בתאבון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *