ביתי, מתכונים

סלמון במרינדת דבש לימון ועשבי תיבול

15 דקות הכנה | 15 דקות אפייה | קל | כשר | 6 סועדים

מתכון לחג הפסח חגיגי וטעים בטירוף, הכנתי מרגינדה של דבש, לימון, שמן זית, עשבי תיבול וצ’ילי, השרתי את הסלמון במרינדה לילה שלם כי זה הסוד לדג ספוג בטעמים . מעל הדג פיזרתי קראסט של פירורי מצה עם צ’ילי ומרווה בימים רגילים כדאי להכין את הקראסט עם פירורי זהב רגילים אני קוראת לזה פרמזן ךלעניים וזה אחד השידרוגים לכל מנה .

מצרכים:

  • 1 קילו פילה סלמון (עם העור)

  • ½ כוס לימון סחוט

    הוסף לסל
  • ½ כוס +2 כפות דבש

  • חופן תימין

  • 4-5 עלי מרווה

  • אורגנו טרי (לא חייב)

  • 1/3 כוס שמן זית

  • 4 שיני שום כתושות

  • קורט מלח ים אטלנטי

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור גרוס

מצרכים לקראסט פירורי מצה:

  • ½ כוס פירורי מצה

  • 1.5 כפות שמן זית

  • קורט פלפל צ'ילי גרוס

  • 3 עלי תימין קצוצים

  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. במחבת קטנה מערבבים פירורי מצה יחד עם שמן זית ותבלינים עד לקבלת פירורים שחומים וקריספיים (תהליך של 2-3 דקות).
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי מרינדת הלימון דבש ועשבי תיבול ומעבירים לתבנית אפייה.
  3. מניחים את הדג בתבנית אפייה עם המרינדה, כך שהעור יהיה כלפיי מעלה. (בכדי שהדג יספוג את כל טעמי המרינדה)משרים את הסלמון במרינדה כ- 3 שעות במקרר, אפשר ורצוי להשאירו לאורך הלילה במקרר.
  4. מוציאים את הדג מהמקרר והופכים אותו כך שהעור יהיה כלפיי מטה.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 15 דקות.
  6. מוציאים מהתנור ומפזרים את הקראסט פירורי מצה מעל הדג בנדיבות ומגישים.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *