15 דקות הכנה | 15 דקות אפייה | קל | כשר | 6 סועדים

מתכון לחג הפסח חגיגי וטעים בטירוף, הכנתי מרגינדה של דבש, לימון, שמן זית, עשבי תיבול וצ'ילי, השרתי את הסלמון במרינדה לילה שלם כי זה הסוד לדג ספוג בטעמים . מעל הדג פיזרתי קראסט של פירורי מצה עם צ'ילי ומרווה בימים רגילים כדאי להכין את הקראסט עם פירורי זהב רגילים אני קוראת לזה פרמזן ךלעניים וזה אחד השידרוגים לכל מנה .
מצרכים:
1 קילו פילה סלמון (עם העור)
½ כוס לימון סחוט
½ כוס +2 כפות דבש
חופן תימין
4-5 עלי מרווה
אורגנו טרי (לא חייב)
1/3 כוס שמן זית
4 שיני שום כתושות
קורט מלח ים אטלנטי
הוסף לסלקורט פלפל שחור גרוס
מצרכים לקראסט פירורי מצה:
½ כוס פירורי מצה
1.5 כפות שמן זית
קורט פלפל צ'ילי גרוס
3 עלי תימין קצוצים
קורט מלח

אופן ההכנה:
- במחבת קטנה מערבבים פירורי מצה יחד עם שמן זית ותבלינים עד לקבלת פירורים שחומים וקריספיים (תהליך של 2-3 דקות).
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי מרינדת הלימון דבש ועשבי תיבול ומעבירים לתבנית אפייה.
- מניחים את הדג בתבנית אפייה עם המרינדה, כך שהעור יהיה כלפיי מעלה. (בכדי שהדג יספוג את כל טעמי המרינדה)משרים את הסלמון במרינדה כ- 3 שעות במקרר, אפשר ורצוי להשאירו לאורך הלילה במקרר.
- מוציאים את הדג מהמקרר והופכים אותו כך שהעור יהיה כלפיי מטה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 15 דקות.
- מוציאים מהתנור ומפזרים את הקראסט פירורי מצה מעל הדג בנדיבות ומגישים.
בתאבון!