20 דקות הכנה | קל | כשר | 4 סועדים
ספרינגרולים טריים בטעמים סלק, כורכום ואורז חום מגולגלים וממולאים בירקות פריכים, אורז, דג נא ועוד הפתעות קרצ'יות.
אני השתמשתי בשאריות אורז עננים של אתמול אפשר להכין גם אורז במיוחד למה הזאת ולקרר, או להשתמש באטריות אורז/ שעועית מושרות. כדי לשדרג את המנה כדאי להצטייד בתיבול פוריקקה גומה לאורז ובחטיף אצות קריספי, זה נותן קיק מדהים לרולים.
מצרכים:
350 דג סלמון/ טונה טרי חתוך לרצועות.
1 גזר חתוך לגפרורים
1 מלפפון חתוך לגפרורים
1 אבוקדו פרוס לפרוסות
חופן תיבול לאורז פוריקקה גומה
הוסף לסלדפי אורז צבעוניים
הוסף לסלאצות נורי או חטיף אצות מיובשות חתוך לפרוסות
הוסף לסלאורז עננים מבושל או אטריות שעועית/אורז מושרות
הוסף לסל
מצרכים לרוטב בוטנים:
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
1 כף שמן שומשום
הוסף לסל4 כפות סויה
הוסף לסל1 כף רוטב צ'ילי מתוק
הוסף לסל1 כף מייפל
אופן ההכנה:
- בקערה נערבב את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד במרקם חלק.
- נכין לנו עמדה של כל הירקות והדגים חתוכים .
- בקערה גדולה עם מים קרים נשרה את הדף אורז למשך 20 שניות ונניח על משטח העבודה ( שימו לב שהדף מתרכך מעט ולא עד הסוף, בזמן שנמלא אותו הוא ימשיך להתרכך).
- נפזר מעט תיבול פוריקקה גומה בחלק התחתון של הדף.
- נניח על זה פרוסות אבוקדו.
- על האבוקדו נניח חופן גזר ומלפפון.
- נוסיף קצת אורז מבושל ואצות מיובשות.
- על זה נניח דג טרי לבחירה.
- נפזר עוד קצת תבלין פוריקקה גומה.
- נגלגל תוך כדי הידוק אתה הדף אורז על המילוי.
- נקפל את הצדדים כלפיי פנים ונמשיך לגלגל עד הסוף בעדינות ותוך כדי הידוק.
- נגיש לצד הרוטב בוטנים ונתענג.
בתאבון!
6 thoughts on “ספרינג רולים בטעמים עם רוטב בוטנים”
היי אליטה,
מה אפשר במקום התבלין שרשמת במתכון?
שומשום שחור קלוי
היי אליטה, הדפי אורז הצבעוניים הם עם צבעי מאכל?
לא הם בצבע על בסיס מזון
אפשר לשים טופו במקום סלמון לדעתך?
כן בטח , לגרד טופו בפומפיה