30 דקות הכנה | 1.5 שעות בישול | קל | כשר | 5-6 סועדים
כמה דברים חשובים לפסטה בולונז מוצלח: לטגן בצל, גזר וסלרי עד רכות, לטגן את הבשר עד לשחימות וקריספיות, להוסיף את השום בסוף הטיגון ולא בתחילתו ולא להשתמש בעגבניות טריות אלא רק ברכז עגבניות.
בישול ארוך ישפר את הרוטב פלאים אבל לא חובה ויצא טעים גם בבישול קצר .
מצרכים:
1 חבילת פסטה פוזילי
הוסף לסל500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל לבן קצוץ דק
4 גבעולי סלרי קצוצים דק
2 גזרים קטנים קצוצים דק
2 שיני שום פרוסות
4 כפות רכז עגבניות
הוסף לסל2.5 כוסות מים חמים
חצי כוס יין אדום
2 מצקות מי פסטה (המים בהם מתבשל הפסטה)
1.5 כפיות מלח
1.5 כפות סוכר
קורט פלפל שחור טחון
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- נשבל פסטה פוזילי לפי הוראות יצרן על גבי האריזה.
- במחבת רחבה ועמוקה עם 4 כפת שמן זית , נטגן את הבצל, הסלרי והגזר הקצוצים עד לרכות.
- נוסיף את הבשר הטחון ונטגן עד לשחימות טובה ואפילו קריספיות של הבשר (לוודא כי כל הנוזלים התאדו).
- נוסיף את השיני שום ונטגן עוד חצי דקה.
- נוסיף את הרכז עגבניות ונערבב טוב.
- נוסיף 2.5 כוסות מים חמים, חצי כוס יין אדום+ 2 מצקות מי פסטה, מלח פלפל, סוכר, נערבב טוב ונבשל את הרוטב על אש בינונית- גבוהה ל10 דקות .
- נוריד לאש קטנה, נכסה עם מכסה ונבשל עוד שעה ( מידי פעם נערבב).
- נוסיף את הפסטה המבושלת ונערבב טוב יחד עם הרוטב למשך 5 דקות נוספות על אש בינונית.
- נגיש ונתענג.
בתאבון!
9 thoughts on “פוזילי בולונז”
הרוטב והבשר חייבים להיות שעה שלמה על האש? אין אפשרות למשהו קצר יותר? והבשר והירקות לא יישרפו?
בטח אפשר גם פחות, אבל ככל שהרוטב מתבשל זמן רב יותר ככה הטעמים עמוקים יותר וטובים יותר
היי! מכינה לילדים. מעדיפה בלי היין.. יש אפשרות אחרת?
אפשר בלי היין , למרות שאין טעם ליין בסוף הבישול
במקום הרכש אפשר רסק עגבניות של מוטי? ומה הכמות ?
רק רכז או רסק עגבניות מרוכז יתאים פה – מחית ולךא רוטב עגבניות מרוסק זאת הכוונה
לא צריך להוציא את הפסטה קצת אל דנטה? או לבשל לפי הזמן שבהוראות היצרן?
אפשר בטח
וואי יצא לנו מדהים והקטע הוא שהפסטה הזאת משתבחת ככה שהיא במקרר יותר זמן