פוזילי בולונז

30 דקות הכנה | 1.5 שעות בישול | קל | כשר | 5-6 סועדים

כמה דברים חשובים לפסטה בולונז מוצלח: לטגן בצל, גזר וסלרי עד רכות, לטגן את הבשר עד לשחימות וקריספיות, להוסיף את השום בסוף הטיגון ולא בתחילתו ולא להשתמש בעגבניות טריות אלא רק ברכז עגבניות.

בישול ארוך ישפר את הרוטב פלאים אבל לא חובה ויצא טעים גם בבישול קצר .

מצרכים:

  • 1 חבילת פסטה פוזילי

    הוסף לסל
  • 500 גרם בשר בקר טחון

  • 1 בצל לבן קצוץ דק

  • 4 גבעולי סלרי קצוצים דק

  • 2 גזרים קטנים קצוצים דק

  • 2 שיני שום פרוסות

  • 4 כפות רכז עגבניות

    הוסף לסל
  • 2.5 כוסות מים חמים

  • חצי כוס יין אדום

  • 2 מצקות מי פסטה (המים בהם מתבשל הפסטה)

  • 1.5 כפיות מלח

  • 1.5 כפות סוכר

  • קורט פלפל שחור טחון

  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. נשבל פסטה פוזילי לפי הוראות יצרן על גבי האריזה.
  2. במחבת רחבה ועמוקה עם 4 כפת שמן זית , נטגן את הבצל, הסלרי והגזר הקצוצים עד לרכות.
  3. נוסיף את הבשר הטחון ונטגן עד לשחימות טובה ואפילו קריספיות של הבשר (לוודא כי כל הנוזלים התאדו).
  4. נוסיף את השיני שום ונטגן עוד חצי דקה.
  5. נוסיף את הרכז עגבניות ונערבב טוב.
  6. נוסיף 2.5 כוסות מים חמים, חצי כוס יין אדום+ 2 מצקות מי פסטה, מלח פלפל, סוכר, נערבב טוב ונבשל את הרוטב על אש בינונית- גבוהה ל10 דקות .
  7. נוריד לאש קטנה, נכסה עם מכסה ונבשל עוד שעה ( מידי פעם נערבב).
  8. נוסיף את הפסטה המבושלת ונערבב טוב יחד עם הרוטב למשך 5 דקות נוספות על אש בינונית.
  9. נגיש ונתענג.

בתאבון!

9 thoughts on “פוזילי בולונז

  1. אורית הגיב:

    הרוטב והבשר חייבים להיות שעה שלמה על האש? אין אפשרות למשהו קצר יותר? והבשר והירקות לא יישרפו?

    1. Elita Ofek הגיב:

      בטח אפשר גם פחות, אבל ככל שהרוטב מתבשל זמן רב יותר ככה הטעמים עמוקים יותר וטובים יותר

  2. Meirav Horesh הגיב:

    היי! מכינה לילדים. מעדיפה בלי היין.. יש אפשרות אחרת?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר בלי היין , למרות שאין טעם ליין בסוף הבישול

  3. מאיה טייכטל הגיב:

    במקום הרכש אפשר רסק עגבניות של מוטי? ומה הכמות ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      רק רכז או רסק עגבניות מרוכז יתאים פה – מחית ולךא רוטב עגבניות מרוסק זאת הכוונה

  4. אלמוג הגיב:

    לא צריך להוציא את הפסטה קצת אל דנטה? או לבשל לפי הזמן שבהוראות היצרן?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר בטח

  5. נטלי הגיב:

    וואי יצא לנו מדהים והקטע הוא שהפסטה הזאת משתבחת ככה שהיא במקרר יותר זמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Shopping cart

היי, כבר מלאו לך 18?

הכניסה והרכישה בחנות האתר מיועדת למי שמלאו לו 18 שנים בלבד.

הגישה נדחתה

מצטערים! הכניסה והרכישה בחנות האתר מיועדת למי שמלאו לו 18 שנים בלבד.

אני מעל גיל 18 אני מתחת לגיל 18
Start typing to see posts you are looking for.

רשמית ערים עבור משלוח מהיום להיום:

אור יהודה
בני ברק
בת ים
גבעת שמואל
גבעתיים
הרצליה
חולון
יהוד
יפו
כפר סבא
פתח תקווה
ראשון לציון
רמת אילן
רמת גן
רמת השרון
רעננה
תל אביב
תל השומר