ביתי, מתכונים, פסטות

פסטה ריצ'ולינה עגבניות שרי וקציצות עוף

45 דקות הכנה | קל | כשר | 4-5 סועדים

נכון מדובר בשתי מנות במתכון אחד , אבל מישהו יכול להגיד שביס מפסטה עגבניות יחד עם קציצה קריספית זה לא ביס חלום?, בכל אופן זה החלום של אגי , וזה מה שהיא ביקשה לאכול אחרי בית הספר.

מצרכים לקציצות עוף:

  • 500 גרם עוף טחון

  • 1 בצל לבן מגורד בפומפיה

  • 1 קישוא מגורד בפומפיה

  • 1 גזר מגורד בפומפיה

  • 1/3 כוס סולת/פירורי פנקו

    הוסף לסל
  • 1 כפית מלח

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור טחון

    הוסף לסל
  • 1/2 כפית ראס אל חנות

  • 1 כף רכז עגבניות ( מוטי)

    הוסף לסל
  • שמן לטיגון

מצרכים לפסטה ריצ'ולינה עגבניות:

  • 1 חבילת פסטה ריצ'ולינה (500גרם)

    הוסף לסל
  • 35 עגבניות שרי חצויות

  • 3 שיני שום פרוסות

  • 5 עלי בזיליקום

  • 3 כפות שמן זית

    הוסף לסל
  • 2 כוסות מים חמים

  • 2 מצקות מי פסטה (המים בהם הפסטה התבשלה)

  • 3 כפות רכז עגבניות (מוטי)

    הוסף לסל
  • 1.5 כפיות מלח

    הוסף לסל
  • 1.5 כף סוכר

  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. בקערה נערבב את כל מרכיבי הקציצות עוף וניצור קציצות (הן מעט דביקות לכן ניתן להכין וישר להניח במחבת החמה).
  2. במחבת רחבה ועמוקה עם מעט שמן צמחי לטיגון, נטגן דקה שתיים מכל צד את הקציצות שיצרנו ונניח על נייר סופג.
  3. במחבת רחבה ועמוקה נפרדת עם 3 כפות שמן זית, נקפיץ עגבניות שרי עד שהן מתרככות מאוד והוציאו את כל המיץ שלהן.
  4. נוסיף את השיני שום ונערבב עוד שקה שתיים.
  5. נוסיף את הרכז עגבניות, בזיליקום ומים חמים ונערבב טוב .
  6. נוסיף סוכר, מלח, ופלפל שחור, מי פסטה ונבשל עוד 2-3 דקות.
  7. נטחן את הכל בבלנדר מוט למרקם חלק ואחיד.
  8. נוסיף את הפסטה המבושלת (לפי הוראות יצרן) לרוטב עגבניות שלנו נערבב ונבשל אותה ברוטב עוד 2-3 דקות.

בתאבון!

30 thoughts on “פסטה ריצ'ולינה עגבניות שרי וקציצות עוף

  1. טל הגיב:

    במה אפשר להחליף את הראס אל חנות? או אפשרי אולי לוותר עליו?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר לוותר

  2. ifat הגיב:

    היי- מוכרחה להודות שיצא מעולה , ילדתי ובעלי טרפו את כל הקציצות והפסטה !פשוט מטורפת על המתכונים שלך הקלים והנהדרים .. זאת אני והמשיכי כך יחי כוח !

  3. שרון הגיב:

    מתכוונת לנסות
    האם יש פסטה נוספת מומלצת למקרה שלא אמצא את הפסטה ריצ'ולינה

    1. Elita Ofek הגיב:

      כל פסטה שתרצי תתאים פה

      1. רות הגיב:

        האם אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן

  4. Shir הגיב:

    אפשר להחליף את הקישוא בתפוא או לוותר? 🙏🙏

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  5. רני הגיב:

    אפשר במקום עגבניות שרי את הרוטב שרי מהאתר שלך?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  6. רות הגיב:

    האם אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן , רק לשמן טוב את הידיים כשמכינים אותם

  7. גל הגיב:

    חושבת שזה יעבוד טוב גם עם טופו? 🙂

    1. Elita Ofek הגיב:

      פחות

  8. אלכס הגיב:

    מה עדיף? סולת או פירורי לחם?
    והאם אפשר זוקיני במקום קישוא ? ❤️

    1. Elita Ofek הגיב:

      זה לא ממש משנה , מה שיש לך בבית

  9. ענבל הגיב:

    האם יעבוד טוב גם עם פרגית טחון?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  10. רותם הגיב:

    איזה טעים בהגזמה האוכל שלך … בבקשה אל תפסיקי להעלות מתכונים

    1. Elita Ofek הגיב:

      תודה , אמשיך !

  11. ליאורה הגיב:

    לא מוסיפים ביצה לתערובת הקציצות?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא חייב, אם בא לך תוסיפי אניי לא תמיד מוסיפה

  12. ליאורה הגיב:

    הרוטב הזה יכול להתאים גם לפילה לברק?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

  13. לי הגיב:

    היי אפשר להוסיף בזיליקום טחון במקום העלים? אם כן, אחד?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

  14. אדר הגיב:

    לא ממש הבנתי. דקה שתיים טיגון של הקציצות ומה אז? הם הרי לא מוכנות אחרי טיגון כה קצר. לא?

  15. נועה הגיב:

    באיזה שלב מוסיפים את הקציצות? הן הרי לא מוכנות אחרי טיגון של שתי דקות

    1. Elita Ofek הגיב:

      לטגן אותן עד שהן מוכנות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *