30 דקות הכנה | קל | כשר | 4-5 סועדים
סיר קציצות דגים ברוטב אדום חריף היש דבר טעים מזה? אפשר לאכול עם חלה או אורז ולהנות מכל רגע. במתכון אני השתמשתי בדג בורי, אפשר להשתמש בדניס, לברק, בר ים, מוסר, לוקוס.
מצרכים לקציצות דגים:
700 גרם דג לבן טחון
1 ביצה
חופן כוסברה קצוצה דק
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כוס פירורי לחם
קורט פלפל שחור טחון
לרוטב אדום חריף
8 שיני שום פרוסות
2פלפל אדום/שושקה
2 עגבניות חתוכות גס
2 פלפל ירוק חריף שלמים
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כף סוכר
3 כפות רכז עגבניות
הוסף לסל3 כוסות מים חמים
4-5 כפות שמן זית
1 כפית כמון - (אפשר יותר למי שאוהב)
3 כפיות מלח - (אפשר יותר למי שאוהב מלוח)
אופן ההכנה:
- בקערה נערבב את כל מריכבי הקציצות וניצור כדורים קטנים ועגולים .
- במחבת רחבה ועמוקה עם שמן זית נטגן את השומים, עגבניות, פלפל אדום וירוק למשך 2-3 דקות .
- נוסיף פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כמון ונערבב טוב .
- נוסיף רכז עגבניות ומים חמים ונבשל על אש נמוכה ועם מכסה למשך 30 דקות .
- נכניס את הקציצות לרוטב ונמשיך לבשל עוד 15 דקות ( מידי פעם נהפוך את הקציצות כך שכל הצדדים יספגו רוטב).
בתאבון!
9 thoughts on “קציצות דגים חריפות”
היי אליטה (: קודם כל חייבת לומר שהמתכונים שלך מדהימים!
רציתי לשאול באיזה דג השתמשת? דג לבן זה כללי קצת.. האם זה משנה או שזה לא כל כך משפיע על הטעם בסופו של דבר?
תודה רבה ! מציעה לקרוא את כל המלל במתכון הכל כתוב שם בהסבר איזה סוגי דגים יתאימו
היי אליטה! אפשר להחליף את הדג בבקר/עוף טחון?
כן בטח
יצא מעולה! תודה רבה
היי אליטה , נשאר לי תערובת של דג חתוך לסביצ׳ה (בר ים, טונה אדומה וסלמון) – אפשר לערבב ולהכין עם זה את קציצות ? אם יש המלצה למתכון אחר שאפשר לעשות עם זה , קבב או משהו כזה ? בדרך כלל עושה עראייס בפיתה אבל חמץ
בטח אפשר
היי, ל- לא אוהבי הכוסברה בינינו, יש המלצה למה להחליף?
פטרוזיליה , או לוותר יצא טעים באותה מידה