קל | כשר | 35 דקות הכנה | 5 אנשים

סיר קציצות עוף רכות רכות ברוטב עגבניות מדוייק , וואלה לא צריך יותר מזה, אולי רק אורז עננים .
מצרכים:
500 גרם עוף טחון
2 תפוחי אדמה קטנים מגורדים בפומפיה
1 קישוא מקולף ומגורד בפומפיה
1 בצל לבן מגורד בפומפיה
1.5 כפות קטשופ
1 ביצה
3/4 כוס פירוקי פנקו
הוסף לסל1/2 כפית תבלין ראס אל חנות (לא חובה)
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
לציפוי: 2 כוסות פירורי פנקו (לא חובה לצפות)
הוסף לסלשמן לטיגון
מצרכים לרוטב עגבניות של בית:
30 עגבניות שרי חצויות
2 עגבניות פרוסות גס
3 שיני שום פרוסות
200 גרם רסק עגבניות מרוכז
הוסף לסל3.5 כוסות מים חמים
1.5 כפות סוכר
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית כמון
1 כף פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור טחון .
אופן ההכנה:
- נערבב את כל מרכיבי הקציצות ניצור קציצות שטוחות.
- נצפה בפירורי פנקו
- נטגן חצי דקה מכל דק במחבת עם מעט שמן רק לסגירה משני הצדדים ולא טיגון מלא , נניח בצד.
- במחבת עמוקה ורחבה עם 4 כפות שמן זית נטגן את העגבניות והעגבניות שרי עד שהן רכות מאוד והוציאו את כל המיץ.
- נוסיף את השיני שום הפרוסות נטגן עוד דקה.
- נוסיף את הרסק עגבניות, מים חמים ותבלינים, נבשל למשך חצי שעה לפחות עם מכסה.
- לאחר חצי שעה של בישול הרוטב נטחן את הרוטב למרקם חלק ואחיד בעזרת מוט בלנדר (לא חייב מי שלא רוצה)
- נוסיף את הקציצות המטוגנות לסיר הרוטב ונבשל עם מכסה עוד 20 דקות .
- מומלץ להגיש עם אורז עננים .
בתאבון!
4 thoughts on “קציצות עוף רכות ואדומות”
במה אפשר להחליף את הקטשופ?
אפשר לוותר
היי 🙂
אפשר להכין על אותו רעיון עם בקר?
כן בטח