ביתי, מתכונים

בצק פיצה מדהים של בנצי ארבל

15 דקות הכנה | 24 שעות התפחה | קל | כשר | 3 סועדים

בנצי ארבל , חבר שהוא משפחה, שך מוכשר האיש מאחורי מסעדת כפרה מיו המטורפת, לימד אותי להכין בצק מטורך בקלי קלות .

אז קבלו מתכון לבצק פיצה/ פוקצ׳ה קלצונה של בנצי אין בצק טעים כזה, אני הייתי בשוק כמה הוא פשוט וקל.

מצרכים:

  • 500 גרם קמח פיצה

    הוסף לסל
  • 1 גרם שמרים יבשים

  • 330 מ״ל מים פושרים (חשוב שהמים לא יהיו קרים)

  • 12 גרם מלח

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה נלוש את כל מרכיבי הבצק למעט המלח למשך דקה.
  2. נוסיף את המלח ונמשיך ללוש למשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  3. נניח את הבצק בקערה מעט משומנת נכסה בניילון נצמד ונתן לו התפחה של 24 שעות בטמפרטורת החדר (18 מעלות , או במקרר.
  4. למחרת ניצור כדורים יפים , לא נלוש ולא נשחק יותר מידי עם הבצק, נפתח אותו יפה ולא דק מידי .
  5. נתבל אותו איך שבא לנו.
  6. נכניס לטאבון או תנור שחומם מראש על החום הכי גבוה עד להשחמה יפה  ונגיש! 

בתאבון!

10 thoughts on “בצק פיצה מדהים של בנצי ארבל

  1. דני הגיב:

    סעיף 3 לא ברור.
    ולכמה פיצות זה מתאים.

    1. Elita Ofek הגיב:

      תוקן.

  2. לירון הגיב:

    מתכון נשמע מושלם אבל אם אני רוצה לעשות פיצה אחת משפחתית מה הכמויות שאני צריכה לשים

    1. Elita Ofek הגיב:

      הכמות מספיקה ל 3 פיצות אישיות

  3. ענת הגיב:

    יש צורך בהתפלה נוספת אחרי החלוקה לכדורים? וכמה זמן?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן אפשר ל20 דקות

  4. דיקלה הגיב:

    היוש בטוח מדובר ב1 גרם שמרים?

  5. לוטוס הגיב:

    היי זה הפוקצ׳ה שבנצי מגיש במסעדה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא , זאת פוקצ׳ה אחרת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *