20 דקות הכנה | בינוני | כשר | 3 סועדים
טונה צרובה בציפוי שומשום עם רוטב אלוהי שיכול להתאים לכל סשימי, והשילוב שלו עם מיונז יפני הוא חלום. לטונה צרובה חובה להשתמש בטונה טריה ולא קפואה , הצריבה במחבת היא ממש 30 שניות מכל צד , המטרה היא רק לצרוב את הציפוי ושבפנים נקבל צבע אדום יפה ונא של הדג.
מצרכים:
אופן ההכנה:
- נצפה את הטונה בשומשום מכל הצדדים.
- נצרוב את הטונה במחבת על אש גבוה עם 1 כף שמן צמחי 30 שניות מכל צד.
- נניח את הטונה למנוחה (לא נפרוס אותה עדיין).
- במחבת נפרדת נמיס סוכר חצי דקה, נוסיף סויה נערבב כל הזמן ונוריד את האש לאש קטנה (שהרוטב לא ישרף או יתקרמל מידי).
- נוסיף מירין, יוזו חמאה וג'יג'ר קצוץ.
- נערבב עד להמסה ונוריד מהאש.
- נפרוס את הטונה לפרוסות.
- נניח בצלחת ונמזוג בנדיבות מהרוטב קרמל סויה שלנו.
- מעל כל פרוסה נזלף מיונז יפני ונגיש.
בתאבון!
היי זה נראה ככ טוב!
יש רוטב נוסף שמתאים לזה?
או אפשר להמיר את החמאה?
תודה רבה!
אפשר פשוט סויה, מירין ושמן שומשום לערבב יחד ולמזוג
אז אם לא משתמשים בחמאה לא להמיס גם סוכר ובעצם לא להשתמש במתכון הזה של הקרמל?
נכון בלי החמאה לא יצא אותו הרוטב לא במרקם ולא בטעם .
ואוו המנה נראת מושלם !!
האם ניתן להכין את הרוטב מראש ולשים במקרר ?
תודה רבה
אפשר רק לקחת בחשבון שהוא יהפוך לסמיך יותר
הי נראה מושלם! לא ככ אוכלת סוכר לבן יש במה להחליף את הסוכר או שהוא קריטי ?
כל הרעיון של הרוטב זה הקרמל, אאת הקרמל ניתן ליצור רק מסוכר. , אם את לא משתמשת בסוכר לכי על מתכון אחר לסשימי בו יש רק סויה ואחרים.
ילך טוב גם עם בשר? ולא דג?
מניחה שבלי המעטפת שומשום שחור
כן בטח וגם עם השומשום
אפשר לוותר על החמאה? עם אותו מתכון?
לא מאמי
אפשר להחליף את המיונז היפני למיונז רגיל?
כן בטח
אפשר בלי מירין?
כן
האם להגיש את במנה כשהרוטב קר? או אחרי שמורידים מהאש?
הרוטב נוטה להתקשות לכן ממליצה להגיש מיד כשמכינים אותו
הכנתי. יצא מעולה!! עוד מתכון מטורף. תודה!
היי🥰 כמה חמאה צריך לשים??
30 גרם
אפשר משהו שיחליף את החמאה כדי שלא יהיה חלבי? מרגרינה או נטורינה?
אפשר בלי
ברגע שהסוכר נמס ואני מוסיפה סויה, הסוכר הופך לגוש קרמל קשה (כבר פעמיים)… יכול להיות שזה בגלל הפרשי טמפרטורה?
לא לחכות שהסוכר ימס, ממש כשהסוכר מתחיל להתחמם להוסיף את הסויה ולערבב מיד