20 דקות הכנה | קל | כשר | 2 סועדים
סלמון טרי עטוף בשומשום שחור וצרוב במעטפת על רוטב פונזו הדרים מתקתק עם נגיעות של מיונז ווסאבי.
מצרכים:
אופן ההכנה:
- נשפוך שומשום קלוי שחור ללצלחת, נניח את הסלמון ונצפה אותו מכל הצדדים בשומשום.
- במחבת קטנה עם 1 כף שמן זית נצרוב ל20 שניות מכל צד את הסלמון- כך שהאמצע של הפילה עדיין נא.
- נניח על קרש חיתוך וניתן לסלמון לנוח ל5 דקות.
- בסיר קטן נחמם חמאה, פונזו, מירין, סויה וסוכר עד שהסוכר והחמאה נמסים, נוריד מהאש מיד אין צורך להגיע לרתיחה.
- ניתן לרוטב טיפה להתקרר.
- נפרוס את הסלמון לפרוסות- לא נורא אם לא הצלחתם לפרוס אחיד (אפשר לסדר את זה בצלחת כך שלא ישימו לב).
- נמזוג מהרוטב פונזו שהכנו לצלחת.
- נניח את הפרוסות טטאקי סלמון על הרוטב איך שבא לכם.
- נזלף מעט מיונז ווסאבי על כל פרוסה ופרוסה ונגיש.
בתאבון!
היי, כמה זמן מראש מומלץ ךהכין את הרוטב? אפשר בבוקר?
כן אפשר גם יום לפני ולשמור במקרר
היי, קודם כל האוכל שלך מככב אצלינו בבית והוא הכי טעים שיש!
למי שנמנע מסוכר- ניתן להחליף את הסוכר או פשוט בלי?
אפשר פשוט בלי והרוטב לא יהיה מתוק אלא מלוח