דגים נאים, מתכונים

טרטר ספייסי טונה על אקסטרה קריספי רייס

45 דקות הכנה | בינוני | כשר | 5 סועדים

אחת המנות הפופולריות בסושיות, קוביית אורז מטוגנת קריספית עם טרטר מתובל חריפצ’יק מעל, איך אפשר שלא לאהוב את זה , הפעם הכנתי גרסה אקסטרה קריספית ויש לי גם כמה טיפים חשובים לגבי האורז, בכל פעם שהכנתי את המנה האורז התפרק לי בטיגון וקוביית האורז לא יצאה מספיק קריספית.כדי להימנע מכל הטעויות יש להכין את האורז בדיוק לפני המתכון כאן כדי שיצא אורז שהוא מעט דביק אך לא עיסתי וכמובן להשתמש באורז סושי שהעמילן שלו גבוה יותר.יש להדק את האורז טוב טוב בתבנית עם נייר אפיה , לסגור את האורז עם עוד נייר אפייה, לא הלתקמצן בהידוק ולהכניס למקרר למינימום 3 שעות התייצבות, אפשר גם לילה שלם.את החיתוך לקוביות יש לעשות עם סכין חדה ורטובה, מידי פעם להרטיב אותה שוב כך נמנע מהאורז להידבק לסכין.את הקוביות יש לטגן בשמן או חמאה ובנדיבות עד ששני הצדדים קריספיים ושחומים יפה.את הקוביות אפשר לטגן כמה שעות לפני האירוח ולהשאיר על נייר סופג בטמפרטורת החדר.

מצרכים לקריספי רייס :

  • 2 כוסות אורז סושי (קלרוז)

    הוסף לסל
  • 4 כוסות מים פושרים

  • 3 כפות חומץ אורז

    הוסף לסל
  • 1.5 כפות סוכר

  • 1 כפית שטוחה של מלח

  • שמן או חמאה לטיגון

מצרכים לטרטר ספייסי טונה:

  • 400 גרם טונה טריה

  • 1 כף שמן זית איכותי

    הוסף לסל
  • קורט מלח ים אטלנטי או פלור דה סל

    הוסף לסל
  • 2.5 כפיות מיונז יפני (מיונז רגיל גם יעבוד)

    הוסף לסל
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק

    הוסף לסל
  • 1 כפית רוטב צ'ילי סיראצ'ה

    הוסף לסל
  • 1 כפית אבקת טוגראשי (לשומרי הכשרות אפשר לוותר)

    הוסף לסל
  • 1פלפל צ'ילי אדום פרוס

  • 2 בצל ירוק פרוס דק

אופן ההכנה:

  1. נשטוף ונסנן את האורז היטב עד שהמים שעוברים במסננת שקופים.
  2. בסיר קטן נבשל 2 כוסות אורז קלרוז ב4 כוסות מים חמים ו1 כפית שטוחה של מלח, נביא לרתיחה, נוריד לאש הכי קטנה בכיריים, נכסה עם מכסה ובשל למשך 15 דקות.
  3. בקערה קטנה נערבב טוב טוב חומץ אורז עם סוכר עד שהסוכר נמס לגמרי בחומץ.
  4. נעביר את האורז לתבנית או קערה גדולה מאוד (חשוב מאוד רק בעזרת כף עץ- כדי לשמור על המרקם של האורז).
  5. נערבב את כל האורז יחד עם החומץ אורז המתוק שהכנו.
  6. נכין תבנית עם נייר אפיה, על הנייר אפיה נניח את האורז נהדק טוב טוב.
  7. ניצור תבנית אורז מהודקת ודחוסה בגובה של 1 ס”מ . (מאוד חשוב לדחוס ולהדק את האורז!
  8. נניח נייר אפיה על האורז ונהדק שוב.
  9. נכניס את התבנית אורז למקרר ל3 שעות לפחות להתייצבות אפשר גם לילה שלם.
  10. נוציא את האורז מהמקרר ובעזרת סכין רטובה בלבד נחתוך למלבנים שווים. (הסכין הרטובה תמנע מהאורז להידבק לסכין)
  11. במחבת עם חמאה או שמן – בנדיבות נטגן את מלבני האורז 3-4 דקות מכל צד כשהם שחומים וקריספים כמו שצריך.
  12. נכין כמות מראש ונניח בצד.
  13. נקצוץ את הסלמון טוב טוב לטרטר (הכי קצוץ שאפשר עד למרקם עיסתי ממש).
  14. נערבב את כל מרכיבי הטרטר בקערה .
  15. נניח טרטר בנדיבות על כל מלבן קריספי רייס.
  16. נניח מעל הטרטר פרוסת פלפל צ’ילי אדום, נגיש ונאכל מיד.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *