אסייתי, מתכונים

כנפיים ברוטב אסייתי

35 דקות | קל | כשר | 4 סועדים

מדובר במתכון נוסף לפנתיאון של דודה ציפי המהממת, בלי טיגון או אפיה מראש פשוט ככה הכנפיים מתבשלות ברוטב סיני מתקתק ודביק. חשוב לבשל אותם תחילה עם מכסה וכל עוד המחבת סגורה הרוטב יהיה דליל ולא יסמיך , אל דאגה ברגע שתורידו את המכסה ותתנו לזה בסבלנוות להתבשל תראו כי הרוטב מתקרמל לו לאט לאט והכנפיים נצבעות בצבע סויה מתוק אדיר.

מצרכים:

אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה ועמוקה נמיס את כל מרכיבי הרוטב , נוסיף את הכנפיים ונבשל על אש בינונית למשך 20 דקות, מידי פעם נהפוך את הכנפיים כך ששני הצדדים יקבלו מהרוטב הנהדר, לאחר 20 דקות בישול נגביר את האש ונמשיך לבשל את הכנפיים ברוטב, חשוב מאוד כל כמה דקות להפוך את הכנפיים.
  2. נוריד מהאש כאשר הרוטב מסמיך ומתקרמל.

  • מומלץ להגש מעל בצל ירוק או שומשום לבן קלוי .

בתאבון !

22 thoughts on “כנפיים ברוטב אסייתי

  1. לי הגיב:

    היי ותודה על מתכון נפלא
    סוכר חום הכוונה לסוכר שנראה דחוס ו”רטוב”?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר אותו כן, אני השתמשתי בדמררה במתכון הזה

  2. מעיין הגיב:

    היי
    מה יכול להחליף יין לבן?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לצערי אין תחליף ליין פה

  3. דיקלה הגיב:

    הי, אשמח לדעת האם ניתן להשתמש במקום בכנפיים בשוקי עוף

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן , רק לקחת בחשבון זמן בישול ארוך יותר

  4. דפנה הגיב:

    מתכון מושלם!!!!!

  5. בלה הגיב:

    תודה על מתכונים מעולים!
    את חושבת שאפשר לעשות את המנה בתנור?

    1. Elita Ofek הגיב:

      את זה ספציפית לא , אבל אעלה בהמשך מתכון לכנפייםם בתנור

  6. קרן הגיב:

    היי יקירה,
    תודה על מתכונים נפלאים!!!!!!! אין מילים. האם אוכל להחליף במתכון את הדבש בסילאן?

    תודה רבה🙏❤️

    קרן

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  7. תמר הגיב:

    היי ראיתי שבהקדמה כתוב שמכסים את הסיר, אבל במתכון לא כתוב באיזה שלב ולכמה זמן והאם פותחים מדי פעם בשביל להפוך? תודה רבה

    1. Elita Ofek הגיב:

      מכסים רק בהתחלה ל20 דקות כדי שהעוף יתבשל באדים , לאחר מכן מבשלים ללא מכסה והופכים מידי פעם לפעם עד שהרוטב מסמיך

      1. תמר הגיב:

        תודה רבה 🤩

  8. שגיא הגיב:

    האם יש מים בתהליך ההכנה?

  9. אילנית הגיב:

    הי, אפשר להחליף סוכר חום בסוכר לבן?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

  10. אודליה דר הגיב:

    מתכון מעולה
    ובככל כל המתכונים שלך והספר מושלמים!!
    לא היה בסופר כנפיים רק שוקיים, ראיתי שכתבת שצריך יותר זמן בישול, כמה לדעתך?

    1. Elita Ofek הגיב:

      מציעה לטגן או לאפות את השוקיים לפני , כי לוקח להם הרבה יותר זמן . ואז ברוטב זמן בישול כפול

  11. שני הגיב:

    היי, אין שמן במתכון ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *