20 דקות | קל | כשר | 5 סועדים
לביבות תירס מתוקות, מתכון שנולד כשאגם הייתה בת שנה וחיפשתי איך לגוון לה את ארוחות הערב, המתכון התקבל בכזאת הצלחה שהוא מככב לפחות פעם בשבוע בבית.
את הקמח הלבן אפשר להחליף בקמח כוסמין, את הגבינה צהובה אפשר להחליף במוצרלה, ואת התירס סנפרוסט אפשר להחליף בטרי מבושל או בתירס שימורים.
מצרכים:
אופן ההכנה:
- נטחן את התירס סנפרוסט (אין צורך בבישול קודם) במעבד מזון. אפשר לשמור 1/4 כוס תירס ולהוסיף לבלילה למי שאוהב מרקם של צ'אנקים של תירס.
- בקערה נערבב את התירס שטחנו יחד עם ביצה, קמח, גבינה מגורדת , מלח ופלפל לתערובת אחידה.
- הבלילה לא נוחה לעבודה בידיים לכן נעזר בכפות בעזרתן ניצוק מהבלילה למחבת החמה.
- במחבת רחבה ועמוקה עם 5 כפות שמן זית ועל אש בינונית נטגן את הלביבות כמה דקות מכל צד עד להשחמה.
בתאבון!
היי אליטה
אפשר להשתמש בתירס מקופסאות שימורים?
כן
היי
אפשר לא לטחון את התירס אלא פשוט להשאיר אותו בגרגרים?
ואפשר בתנור במקום טיגון?
את יכולה לטחון רק חלק מהמסה, וחלק להשאיר גרגירים בשביל המרקם.
וכן אפשר לאפות בתנור יש לשמן טוב את הנייר אפייה ולרסס מעט שמן מעל כל לביבה.
היי נראה לך שזה יעבוד בתבנית של מאפין? ואם כן כמה זמן לאפות?
נראה לי שכן תשמני טוב , ולגבי הזמן אני לא יודעת להגיד לך כי לא ניסיתי לאפות אותן
מ ע ו ל ה ! תודה
אפשר לשמור את הבלילה במקרר ולהכין רק כעבור כמה שעות?
בטח
במקום גבינה צהובה אפשר להוסיף בולגרית או פטה?
אפשר להוסיף
חשוב לשים לב לעניין התיבול כי הגבינות האלה מלוחות.