ביתי, מתכונים, קציצות

לביבות תירס

20 דקות | קל | כשר | 5 סועדים

לביבות תירס מתוקות, מתכון שנולד כשאגם הייתה בת שנה וחיפשתי איך לגוון לה את ארוחות הערב, המתכון התקבל בכזאת הצלחה שהוא מככב לפחות פעם בשבוע בבית.

את הקמח הלבן אפשר להחליף בקמח כוסמין, את הגבינה צהובה אפשר להחליף במוצרלה, ואת התירס סנפרוסט אפשר להחליף בטרי מבושל או בתירס שימורים.

מצרכים:

אופן ההכנה:

  1. נטחן את התירס סנפרוסט (אין צורך בבישול קודם) במעבד מזון. אפשר לשמור 1/4 כוס תירס ולהוסיף לבלילה למי שאוהב מרקם של צ'אנקים של תירס.
  2. בקערה נערבב את התירס שטחנו יחד עם ביצה, קמח, גבינה מגורדת , מלח ופלפל לתערובת אחידה.
  3. הבלילה לא נוחה לעבודה בידיים לכן נעזר בכפות בעזרתן ניצוק מהבלילה למחבת החמה.
  4. במחבת רחבה ועמוקה עם 5 כפות שמן זית ועל אש בינונית נטגן את הלביבות כמה דקות מכל צד עד להשחמה.

בתאבון!

11 thoughts on “לביבות תירס

  1. שיר הגיב:

    היי אליטה
    אפשר להשתמש בתירס מקופסאות שימורים?

  2. אורית הגיב:

    היי
    אפשר לא לטחון את התירס אלא פשוט להשאיר אותו בגרגרים?
    ואפשר בתנור במקום טיגון?

    1. Elita Ofek הגיב:

      את יכולה לטחון רק חלק מהמסה, וחלק להשאיר גרגירים בשביל המרקם.
      וכן אפשר לאפות בתנור יש לשמן טוב את הנייר אפייה ולרסס מעט שמן מעל כל לביבה.

  3. דני הגיב:

    היי נראה לך שזה יעבוד בתבנית של מאפין? ואם כן כמה זמן לאפות?

    1. Elita Ofek הגיב:

      נראה לי שכן תשמני טוב , ולגבי הזמן אני לא יודעת להגיד לך כי לא ניסיתי לאפות אותן

  4. מירית הגיב:

    מ ע ו ל ה ! תודה

  5. סהר הגיב:

    אפשר לשמור את הבלילה במקרר ולהכין רק כעבור כמה שעות?

    1. Elita Ofek הגיב:

      בטח

  6. אורי ון רלטה הגיב:

    במקום גבינה צהובה אפשר להוסיף בולגרית או פטה?

    1. שרי שמואלי הגיב:

      אפשר להוסיף
      חשוב לשים לב לעניין התיבול כי הגבינות האלה מלוחות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *