ביתי, מתכונים, פסטות

לזניית הבית

25 דקות הכנה | קל | כשר | 6-8 סועדים

לזניית הבית שלנוהלזנייה שמלווה אותנו כבר מעל 10 שנים אני מכירנה איתה קבוע בחג השבועות , האמת לא רק היא אחלה לארוחת צהריים/ ערב וכולם כולם אוהבים אותה.

מצרכים:

  • 1 חבילת פסטה (אני השתמשתי בקונקיליוני)

    הוסף לסל
  • 1 פחית עגבניות חתוכות דק במיץ עגבניות (300 גרם)

  • 2 כפות תרכיז עגבניות

    הוסף לסל
  • 300 גרם מוצרלה מגורדת

  • 300 גרם גבינת ריקוטה קלאסית/ מלוחה/ פרסקה

  • 1/2 כוס חלב

  • 1/2 כוס שמנת

  • 1 בצל לבן קצוץ

  • 1 שן שום כתושה

  • 2 כפות שמן זית

    הוסף לסל
  • מלח

  • פלפל

אופן ההכנה:

  1. נבשל את הפסטה במים רותחים עם מלח.
  2. נסנן את הפסטה ולא נשטוף.
  3. במחבת קטנה עם 2 כפות שמן זית נטגן את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
  4. נוסיף שן שום כתושה.
  5. נוסיף פחית עגבניות חתוכות דק ו2 כפות תרכיז עגבניות.
  6. נוסיף מלח, פלפל ונערבב טוב.
  7. נוריד מהאש ונניח בצד.
  8. בקערה נערבב ריקוטה, שמנת, חלב, מוצרלה ופלפל.
  9. נאחד את הגבינות עם הרוטב עגבניות.
  10. נעביר את הפסטה המבושלת לתבנית.
  11. נשפוך את הרוטב על הפסטה ונערבב טוב.
  12. נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך חצי שעה.
  13. נוציא מהתנור ונגיש.

בתאבון!

5 thoughts on “לזניית הבית

  1. גלית הגיב:

    אפשר להכין מראש ולחמם? איך מחממים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח , ובתנור או במיקרו

  2. Hail Porn הגיב:

    Long living the peace

  3. אור כהן הגיב:

    היי אפשר להשתמש בדפי לזניה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      בטח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *