20 דקות הכנה | 60 דקות בישול | קל | כשר | 4-5 סועדים
מרק אפונה חם, מנחם ושכולם אוהבים, וכשאני אומרת כולם אני מתכוונת כולם, גם הילדים הבעייתיים , אלו שאוהבים לאכול רק פסטה עם קטשופ , אז גם הם יאהבו את המרק ואני אומרת את זה מנסיון של אמא תנסו ותראו בעצמכם.
אופן ההכנה:
- בסיר עם שמן זית נטגן את הבצל, הגזר והסלרי עד לריכוך.
- נוסיף את השיני שום, תפוחי האדמה והאפונה ונטגן עוד דקה שתיים.
- נוסיף מים ותבלינים.
- נביא לרתיחה, נוריד לאש קטנה ונבשל עם מכסה למשך 50-60 דקות.
- בעזרת מוט בלנדר נטחן את המרק למרקם חלק (לא חייב) אם המרק יוצא סמיך מידי אפשר להוסיף מים חמים ולדלל אותו מעט.
- נגיש עם קורטונים.
בתאבון!
מצרכים:
היי, 350 גרם אפונה זה שילוב של אפונה יבשה וקפואה ביחד? או שרק 350 גרם של יבשה ועוד תוספת משקל של קפואה?
350 גרם זה רק אפונה יבשה , אם החלטת להשתמש גם וגם אז תורידי מכמות האפונה היבשה ותוסיפי אפונה קפואה
האם אפשר להוסיף בשר למרק? ואם כן איזה?🙏🏻
נראה לי שכן , אבל לא יסיתי לכן לא יודעת להמליץ
אני מוסיפה קבנוס רגיל וחריף ונקניק סרוולד שהקפצתי אותם במחבת ומוסיפה למרק בתור קרוטונים זה טעים אש.
נראה מעולה. אפשר להוסיף שמנת מתוקה?
טעים למות!!!!
איזה כיף בתאבון
תודה טעים אש. אבל למה בסיר קטן? נראה לי בטעות
צודקת, השתמשתי בסיר בינוני
צריך להשרות את האפונה לפניי?
אין צורך
מרק נפלא שגם הילדים אוהבים,כמובן בתוספת קרוטונים לילדים
הכנתי טעים מאוד תודה רבה
יעבוד גם עם אפונה יבשה צהובה?
לא ניסיתי עם צהובה לא יודעת להגיד לך