אסייתי, מנות ראשונות, מתכונים

מרק טום יאם

20 דקות הכנה | 60 דקות בישול | קל | כשר |

מרק טום יאם מרק תאילנדי פופולרי שקיים בכמה גרסאות, הוא מרק חמצמץ חריף ויש בו מכל טוב. רק להתארגן על כמה מוצרים שסביר להניח אין לכל אחד בבית , אבל ההכנה היא פשוטה מאוד! והתוצאה תאילנד.

מצרכים:

  • 400 גרם חזה עוף חתוך לרצועות

  • 1 סלסלת פטריות שמפניות חתוך גס

  • 1 סלסלת פטריות פורטובלו/ או יער חתוך גס

  • מיץ מלימון וחצי

    הוסף לסל
  • 5 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס

  • 2 בצלים לבנים פרוסים

  • 5 עלי כפיר ליים

    הוסף לסל
  • 1 שקית מחית להכנת טום יאם (70 גרם)

    הוסף לסל
  • 2 למון גראס

  • 2 פלפל צ׳ילי אדום שלמים (אם רוצים חריף אפשר לחתוך ולקטוש)

  • 3 שיני שום פרוסים

  • חתיכת ג׳ינג׳ר בגודל 3 ס״מ פרוס לרצועות

  • 2 עגבניות חתוכות גס

  • 4 כפות סויה

    הוסף לסל
  • 4 כפות רוטב דגים

    הוסף לסל
  • 2 ליטר מים

  • 500 מ״ל קרם קוקוס

    הוסף לסל
  • חופן אטריות שעועית מושרות

    הוסף לסל
  • חופן עלי כוסברה

אופן ההכנה:

  1. בסיר נרתיח מים עם למון גראס, כפיר ליים וג׳ינג׳ר למשך 5 דקות.
  2. נוסיף את הרצועות עוף למים הרותחים ונבשל עוד 10 דקות.
  3. נסנן את הקצף והשומן שצף בעזרת מסננת.
  4. נוסיף מחית להכנת מרק טום יאם, שום, פלפל צ׳ילי, סויה, רוטב דגים, קרם קוקוס, עגבניות, בצל, פטריות, מיץ לימון ובצל ירוק.
  5. נביא לרתיחה ונוריד לאש קטנה.
  6. נשבך על אש קטנה עם מכסה למשך 60 דקות.
  7. נמזוג מהמרק לקערה, נוסיף חופן אטריות שעועית ועליי כוסברה ונתענג.

בתאבון!

20 thoughts on “מרק טום יאם

  1. רותי הגיב:

    היי, אם מכינים עם טופו. מה צריך לעשות איתו ובאיזה שלב להכניס למרק?

    1. Elita Ofek הגיב:

      להוסיף קוביות טופו אחרי כל הירקות והתבלינים

  2. Lior Mavor הגיב:

    מאוד אוהבת את המתכונים שלך וקונה מהחנות שלך . עשיתי הכל על פי השלבים יצא מאוד טעים אבל הרגשתי שמעט דליל , האם בפעם הבאה להוריד בכמות המים ? אם אני רוצה לחזק טעמים מלבד הנוזל המוכן של הטום יאם אני יכולה להוסיף מחית קארי אדום? והאם אפשר פחות מיץ לימון כי יצא קצת חמוץ ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לגמרי את יכולה לשחק עם המינונים, להוריד מעט מים להוסיף עוד מחית קארי יהיה מהמם, רק תוסיפי כל פעם קצת ותטעמי שלא בטעות יצא לך חריף מידי

  3. Dikla הגיב:

    היי אליטוש
    בטוח מדובר ב2 ליטר ועוד 200 מל מים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

  4. דולב הגיב:

    היי יש לי את הרוטב טום ים, יכול לתפוס כאן במקום מחית?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן, רק תוסיף כפול בכמות

  5. עידית הגיב:

    היי. כמה מים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כתוב במתכון 2 ליטר ו200 מ”ל

  6. מיכל הגיב:

    לא כתוב במתכון את ה200 מל הנוספים.. באיזה שלב מוסיפים אותם?
    כשכתוב לסנן את הקצף והשומן עם מסננת הכוונה היא לא לשפוך את המים נכון? או שכן ואני לא מבינה…

    1. Elita Ofek הגיב:

      המתכון המדוייק הוא 2 ליטר מים .
      לסנן את הקצף הכוונה לאסוף עם מסננת את הקצב שצף למעלה. לא לזרוק את המים

  7. הילה הגיב:

    היי אליטה,
    חלב הקוקוס נהיה כמו פירורים קטנים שהתערבבו על המים, הוא התפרק? למה? מה אפשר לעשות כדי להציל ושלא יקרה בפעם הבאה

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא יודעת באיזה קרם קוקוס השתמשת בסוגים שאני משתמשת (ראי בחנות בבלוג) זה לא אמור לקרות במרק הזה

  8. יעל הגיב:

    היי אליטה,
    אם אני רוצה להוסיף פירות ים, באיזה שלב להוסיף אותם?

    1. Elita Ofek הגיב:

      בשלב העוף

  9. יעל הגיב:

    היי אליטה,
    אם אני רוצה לשים פירות ים במקום העוף, להוסיף אותם באותו שלב של העוף או לקראת הסוף?

    1. Elita Ofek הגיב:

      בשלב של העוף כן

  10. קסניה טייטלבאום הגיב:

    יש לי מחית טום יאם אבל אין כפיר ליים וגלנגל כמה זה נורא להכין בלי.?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא נורא בכלל אפשר בלי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *