אסייתי, מתכונים, נודלס

נודלס בקר וברוקולי

15 דקות הכנה | קל | לא כשר | 3 סועדים

נודלס מהיר להכנה בטעם אוממי ומעט מתקתק , כמובן על מידת המתיקות תמיד אפשר לשלוט, אפשר להחליט לעשות נודלס לא מתוק ולוותר על הסוכר, אני אישית חייבת מעט מתוק בנודלס. כמו כן את הברוקולי אתם יכולים להחליף בכל ירק קשה אחר שבא לכם, גזר, גמבה וכדומה. בנודלס הזה אני השתמשתי באטריות אודון , הן עבות ומהירה להכנה ללא צורך בבישול קודם , פשוט להוסיף לנודלס ולהקפיץ כמה דקות, הן סופגות טעמים מצויין והמרקם שלהן מושלם, אפשר להשתמש גם באטריות טריות דקות או עבות הן יעבדו מצויין גם כן.

מצרכים:

  • 1 חבילת אטריות אודון טריות (200 גרם)

    הוסף לסל
  • 300 גרם סינטה/שייטל חתוך לרצועות (ניתן להחליף בעוף או טופו)

  • 1/2 כוס סויה

    הוסף לסל
  • 2 כפות סויה מתוקה כהה

    הוסף לסל
  • 1 כף חומץ אורז/ דגנים

    הוסף לסל
  • 1 כפית מחית פלפל חריף קוריאני

    הוסף לסל
  • 1.5 כפות סוכר

  • 2 שיני שום

  • 4 בצל ירוק חתוך גס

  • חופן ברוקולי טרי (שחלטנו במים רותחים מראש)

אופן ההכנה:

  1. בקערה נשרה את הסינטה ב1/2 כוס סויה למשך 5-10 דקות.
  2. נסנן את הסינטה ונשמור על הסויה בצד.
  3. בווק עם 2 כפות שמן נקפיץ חצי דקה את הסינטה רק לסגירה נוציא ונניח בצלחת בצד.
  4. נוסיף לווק עוד 2 כפות שמן ונקפיץ את הברוקולי, הבצל הירוק והשיני שום למשך דקה.
  5. נוסיף מחית פלפל חריף קוריאני, סויה (שנותרה לנו מהשריית הסינטה), סויה מתוקה כהה, חומץ דגנים, סוכר ונערבב .
  6. נוסיף את הנודלס והסינטה ונקפיץ עוד 2-3 דקות (חשוב לא להקפיץ יותר מידי זמן את הסינטה שלא תתייבש ותיהיה לא נעימה לאכילה).

בתאבון!

27 thoughts on “נודלס בקר וברוקולי

  1. הדר הגיב:

    במקום מחית פלפל חריף קוראני.. מה לשים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      קארי אדום, או לוותר

  2. דורין הגיב:

    היי, האם יעבוד עם טופו?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

  3. אופיר הגיב:

    היי,
    מה לא כשר במנה ?
    לא הצלחתי להבין

    1. Elita Ofek הגיב:

      המחית פלפל חריף קוריאני, אפשר פשוט לוותר עליו ואז המנה כשרה

  4. טל הגיב:

    מה ההוראות אם משתמשים בקארי ?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אותם שלבים בדיוק

  5. אושר הגיב:

    המתכון מושלם

  6. חמוטל הגיב:

    מתכון מעולה!

  7. קרן הגיב:

    קודם כל תודה רבה! האם ניתן לא להוסיף סויה מתוקה? או שזה משהו שממש ישפיע על הטעם?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אפשר ויצא טעים מאוד

  8. ניר הגיב:

    יצא טעים בטירוף!!!!! הפלפלים קוריאנים טעים ברמות

  9. עמית פורת הגיב:

    מתכון נהדר אבל הבשר בינטה רצועות נשאר קשה. איך אני מרכך את הבשר ?,

    1. Elita Ofek הגיב:

      להקפיץ אותו ממש מעט זמן, כדאי אפילו להקפיץ אותו , להוציא לצד , להמשיך להקפיץ את שאר המרכיבים, ואז להוסיף את הסינטה

  10. טלי הגיב:

    היי אליטה! יצא טוב גם אם אכפיל כמויות?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  11. נועה הגיב:

    לכמה מנות המתכון מתאים?

    1. Elita Ofek הגיב:

      בראש כל מתכון רשום לכמה סועדים המתכון מתאים

  12. שרה הגיב:

    יש לי איטריות אודון יבשות. אפשר להשתמש ומה היחס לטריות?

    1. Elita Ofek הגיב:

      באותה כמות .

  13. שרון הגיב:

    היי
    יעבוד עם רצועות אנטריקוט?

  14. אלון הגיב:

    היי, אם מכינים עם טופו, איזה טופו כדאי קשה או רך? והאם להשרות אותו קודם במשהו? תודה

    1. Elita Ofek הגיב:

      רצוי להשרות כן , ולהשתמש בטופו במרקם קשה

  15. אסנת הגיב:

    אפשר לוותר על האטריות? צריך להפחית כמויות ברוטב אם כן?

    1. Elita Ofek הגיב:

      מדובר במתכון לנודלס . יש מתכונים ללא נודלס מומנזת להכין אחד מהם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *