75 דקות הכנה | 30 דקות אפייה | בינוני | כשר | 7 סועדים
בואו נתפרע ונכין סינבון של החיים אמריקאי אמיתי עם הגלייז האגדי .
מצרכים לבצק:
מצרכים למילוי:
מצרכים לגלייז אגדי:
אופן ההכנה:
- בסיר קטן נחמם חלב, חמאה, סוכר ומלח עד להמסת החמאה נוריד מהאש ונניח בצד שיתקרר מעט.
- נוסיף את הביצים לחלב ונטרוף לאיחוד.
- במיקסר עם וו לישה נערבל קמח, שמרים, ונוסיף בהדרגה את את החלב עם החמאה והביצים.
- נוסיף קורט מלח ונמשיך ללוש 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד חלק ומעט דביק.
- נכסה את הקערה עם הבצק במגבת ונניח לבצק לתפוח עד להכפלת נפחו (fשעה וחצי בערך)
- לאחר ההתפחה נחלק את הבצק ל2 כדורים
- נרדד כל כדור בצק על משטח מעט מקומח לעובי של חצי ס"מ.
- נבשריד את הבצק המרודד בחמאה מומסת (בנדיבות), נפזר על הכל סוכר חום וקינמון.
- נגלגל את הבצק לרולדה ובעזרת סכין נפרוס לפרוסות בעובי של 4 ס"מ .
- בתבנית עגולה ומעט משומשנת בחמאה נסדר את הסינבונים במרקחים קטנים אחד מהשני.
- נכסה במגבת ונניח להתפחה נוספת של 20 דקות.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך 30 דקות ונוציא (אל דאגה הם לא וצאים מאוד שחומים וזה בסדר)
- להכנת הגלייז נערבב את כל המצרכים עד קבלת מרקם אחיד וחלק.
- טיפ חשוב להכנת הגלייז: החמאה חייבת להיות רכה מאוד, מה שאומר שצריך להניח אותה על השיש שעה שעתיים עד שהיא בטמפרטורת החדר והיא רכה ונוחה לעבודה. כמו כן גם גבינת השמנת צריכה להיות בטמפרטורת החדר .
- כאשר 2 המרכיבים הללו בטמפרטורת החדר הם יתאחדו בצורה טובה ונגיע למרקם חלק ללא גושים.
בתאבון!