אסייתי, מנות ראשונות, מתכונים, סלטים

סלט עוף קריספי ברוטב בוטנים

30 דקות | קל | כשר | 4 סועדים

הסלט הזה הוא אחד הסלטים היותר אהובים עליי, הוא נמצא אצלי בשולחנות חגיגיים כבר שנים, ואף פעם לא מאכזב, כל הסיפור שלו הוא הכנה מראש של כל המצרכים והרכבה רק כשאר מתכוונים לאכול.

תכינו ותגרפו מליון מחמאות.

מצרכים:

  • 2 חזות עוף

  • 1 חסה אייסברג

  • 1 בצל ירוק

  • 2-3 פרוסות ג'ינג'ר

  • חופן מקלוני אורז

    הוסף לסל
  • שמן צמחי לטיגון

  • 1 בטטה

  • 1 כוס קמח

מצרכים לרוטב בוטנים:

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן נרתיח מים עם כמה פרוסות ג’ינג’ר ובצל ירוק חתוך גס, נוסיף כפית מלח ונכניס את החזות עוף, נבשל את החזות עוף במים למשך 5 דקות, נוציא ונניח לצינון .
  2. נערבב יחד את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד במרקם ובצבע, ונניח בצד.
  3. לקריספי צ’יפס בטטה: בעזרת קולפן נחתוך את הבטטה לרצועות דקות , נערבב את הרצועות יחד עם הקמח בקערה, נוודא כי כל רצועת בטטה תיהיה מצופה טוב בקמח, ונזרוק לשמן חם ורותח , נטגן את הרצועות למשך 2 דקות עד שהן מעט שחומות וקריספיות, נוציא ונניח על נייר סופג . הבטטה הופכת לקריספית יותר לאחר דקה או שתיים של מנוחה על הנייר סופג, אז אל דאגה.

  • 4. לאטריות אורז קריספיות: נקח חופן אטריות אורז ונזרוק לשמן עמוק וחם מאוד, בתוך דקה תראו את האטריות מתפצפצות להן , מסתלסלות והופכות לציפס קריספי, לאחר חצי דקה שהן בשמן והפכו כבר לציפס נוציא ונניח אותם גם כן על נייר סופג.
  • 5. נשטוף את החסה טוב טוב נייבש, נחתוך בצורה גסה ונניח בקערה .

  • 6. בעזרת הידיים נקרע את העוף שבישלנו קודם לכן לרצועות דקות , אותם נניח על החסה, על העוף נניח חופן מאטריות האורז שטיגנו, על זה את הציפס בטטה , ומעל הכל נשפוך רוטב בשפע.

בתאבון!

3 thoughts on “סלט עוף קריספי ברוטב בוטנים

  1. ענת הגיב:

    נראה נהדר..שכחת לציין כמה חזות עוף

  2. תום הגיב:

    נראה מעולה!
    כמה זמן מראש ניתן לטגן את הבטטה והאטריות?
    תודה

    1. Elita Ofek הגיב:

      שעתיים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *