ביתי, מתכונים

סלמון בשמנת תרד ופטריות

קל | כשר | 20 דקות הכנה | כשר | 4 סועדים

סיר דגים חלומי! סלמון בשמנת תרד ופטריות, כי למה לא לגוון את הסיר דגים של שישי?!

מצרכים:

  • 600 גרם פילה סלמון חתוך לפרוסות

  • 1 סלסלת פטריות שמפניון

  • חופן נדיב של עלי תרד

  • 3 שיני שום פרוסות

  • 1 בצל לבן קצוץ

  • 500 מ״ל שמנת לבישול 15%

  • 3-4 כפיות מלח (לפי טעם)

    הוסף לסל
  • קורט נדיב של פלפל שחור טחון

    הוסף לסל
  • קורט אגוז מוסקט

    הוסף לסל
  • 1 כוס מים

  • 2-3 כפות שמן זית

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה ועמוקה עם מעט שמן זית נצרוב את פילה הסלמון משני הצדדים לסגירה בלבד.
  2. נוציא את הסלמון ונניח בצד.
  3. באותה מחבת עם השמן של הסלמון נטגן בצל עד לריכוך.
  4. נוסיף שיני שום ופטריות ונערבב עוד דקה שתיים.
  5. נוסיף עלי תרד ונקפיץ דקה נוספת.
  6. נוסיף את השמנת בישול, מלח, פלפל, סוכר, אגוז מוסקט ונערבב טוב עד לרתיחה.
  7. נחזיר את הסלמון למחבת עם הרוטב נסגור עם מכסה ונבשל עוד 5 דקות נוספות.

בתאבון!

2 thoughts on “סלמון בשמנת תרד ופטריות

  1. יפית הגיב:

    מתי מוסיפים את הכוס מים? לא כתוב

    1. Elita Ofek הגיב:

      יחד עם השמנת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *